Søtpotetpizza
Deilig pizza med rød pesto og hvitløksdressing.

Du trenger (til to porsjonspizzaer):
Til pizzabunn:
Ca. 750 gram søtpotet (ca en og en halv stor søtpotet)
2 dl havremel
1 ss chiafrø + 3 ss vann
1 ss olivenolje
En neve fersk grovhakket oregano
Salt og pepper
Til rød pesto:
1/2 dl valnøtter
1/2 dl solsikkefrø
1/2 dl gresskarkjerner
2,5 dl soltørket tomat
2 hvitløksfedd
Salt
Eventuelt kaldpresset olivenolje
Til hvitløksdressing:
1,5 dl cashewnøtter, bløtlagt i vann ca 2 timer
1 dl vann (ikke til bløtlegging, men til selve dressingen)
En skvis sitron
1,5 ts hvitløkspulver
Salt og pepper
Finhakket fersk persille
Slik gjør du:
1. Skrell og kutt søtpotet i mindre biter, og bak i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter til de er møre igjennom.
2. Skru ned ovnen til 175 grader. Bland chiafrø og vann og la svelle i 5 min. Bland deretter alle ingrediensene til bunnen med stavmikser eller i food processor til alt er godt blandet. Spre to runde bunner á ca. 25 cm i diameter på hvert sitt stekebrett.
3. Stek i ovnen i ca. 20 minutter (den ene vil kanskje bli raskere ferdig enn den andre, følg med om de trenger ulik steketid). Disse bunnene blir ikke sprø som vanlig pizza.
4. Lag pestoen mens bunnene er i ovnen. Bland alle ingrediensene i food processor til du har en smørbar masse. Bruker du soltørkede i tomater i olje, hell av mesteparten av oljen men spar på noe. Bruker du helt tørre soltørkede tomater må du tilsette olje.
5. Hell av vannet cashewnøttene har vært bløtlagt i. Ha cashewnøttene i blender med resten av ingrediensene til blandingen har fått dressing-konsistens.
6. La bunnene hvile litt etter steking. Smør deretter et tynt lag rød pesto på, og topp med ditt favorittfyll. Jeg liker artisjokk, plommetomater, oliven, rødløk, og ruccola etter steking. Stek i ovnen i 5-10, til fyllet er varmt.
7. Spis med masse hvitløksdressing!
Følg Rakel på Instagram: @rakelkjeldsberg