Oppskrift sursøt kylling
Søt chilikylling
Lag deilig asiatisk inspirert kylling med en saftig vannmelonsalat!
Hver uke presenterer Kamille en ny oppskrift i serien «Bloggernes beste oppskrifter», og denne uka deler Paleomat en deilig hverdagsfavoritt.
- Det var ikke lett å skulle velge én favorittoppskrift. Jeg er veldig glad i å eksperimentere med mat, og vi spiser sjelden samme måltid to ganger hjemme oss – noe som kan være frustrerende for øvrige familiemedlemmer, forteller matblogger Torunn Holm.
Hun lager stort sett alt på slump ut fra hva vi har i kjøleskapet.
- I en hektisk hverdag må matlaginga gå litt kjapt, og da er det en enkel formel som alltid fungerer: Finn en proteinkilde og lag en god salat ved siden av.
Søt chilikylling
Du trenger:
500 gram kylling (jeg kjøper stort sett hel kylling som jeg deler i biter, men her kan du bruke både lår, vinger og bryst)
Salt og pepper
1 dl søt chilisaus
Koriander
Krydderblanding:
1/2 ts kanel
1/2 ts nellik
1/2 ts knuste fenikkelfrø (valgfritt)
1/2 ts knust stjerneanis (valgfritt)
Slik gjør du:
1. Vend kyllingen i krydderblandinga.
2. Stek på middels sterk varme til kyllingen er gjennomstekt.
3. Ha over søt chilisaus og la det putre på svak varme i et par minutter.
Dryss over litt fersk koriander før servering.
Vannmelonsalat
Du trenger:
500 gram vannmelon
Salat
Mynte
Koriander
Saften fra en lime
Slik gjør du:
1. Del opp vannmelonen i biter og grovhakk salaten.
2. Dryss over litt frisk mynte og koriander og bland det godt sammen.
3. Press litt limesaft over salaten før servering.