Slik lager du bananbrød

Saftig bananbrød

Deilig bananbrød med valnøtter - perfekt for den sunne søtmomsen!

SAFTIG BANANBRØD: Enten du kaller det bananbrød med valnøtter eller banankake, kan den nytes med god samvittighet!
SAFTIG BANANBRØD: Enten du kaller det bananbrød med valnøtter eller banankake, kan den nytes med god samvittighet! Foto: Foto: Tonje Rønning
Først publisert Sist oppdatert

Det finnes mange gode og sunne alternativer til brødskiva. Både saftige matmuffins, deilige lapper og eltefrie rundstykker egner seg utmerket til frokost, lunsj og kveldsmat.

Er du glad i det søte, men ønsker å spise sunt i hverdagen - bør du prøve Tonje Rønnings nydelige bananbrød.

Bruk gjerne godt modne bananer, som du kanskje egentlig ville kastet. De er nemlig søte, myke og veldig gode på smak.

Du kan følge Tonje på Instagram på @tonjeronning.

 

Du trenger:

3 bananer

1 ts natron

50 g kokospalmesukker eller sukker

1 boks mager kesam

2 egg

100 g siktet speltmel eller hvetemel

200 g havremel

 

Slik gjør du:

1. Mos bananene med stavmikser, rør inn natron og sett til side.

2. Bland sammen det tørre, og bland så det våte sammen med bananene.

3. Smør en brødform, hell i røren og topp brødet med valnøtter.

4. Stek på 160 grader i 1 time.

Smaker ekstra godt med peanøttsmør, eller sjokoladepålegg hvis man vil unne seg litt ekstra.

 

Følg oss!

Instagram: @kamillenorge & @kamillepuls

Facebook: Klikk her!

Flere deilige oppskrifter: