Pavlova oppskrift
Pavlova med banan og pasjonsfrukt
Den russiske kaka pavlova er enkel å lage og er blitt en av våre favoritter!
Du trenger:
4 eggehviter
330 g sukker
1 klype salt
1 ½ ts eplesidereddik
1 ½ ts vaniljeekstrakt
2 dl kremfløte, pisket
3 bananer
3 pasjonsfrukt, innholdet
Slik gjør du:
1. Forvarm ovnen til 200 °C. Legg et bakepapir på bakebrettet og tegn opp en sirkel med en blyant på ca. 23 cm.
2. Pisk eggehvitene, tilsett en liten klype salt. Gradvis hell i sukkeret mens du pisker til blandingen blir stiv og blank. Når den er ferdig, bland inn eddik og vaniljeekstrakt. Bruk en slikkepott eller en stor skje til å bre røren i den tegnede sirkelen.
3. Lag en fin form, gjerne med et lite søkk der hvor kremen skal være.
4. Sett kaka inn i ovnen og reduser varmen til 150 °C. La den stå i ovnen i ca. 1 time. Slå av ovnen, la den stå med åpen dør mens kaken kjøles helt ned.
5. Sett så bunnen på et kakefat og pynt den med krem, banan og pasjonsfrukt.
Denne saken ble første gang publisert 24/04 2015, og sist oppdatert 24/06 2017.