Oreokake oppskrift enkel
Himmelsk god oreokake!
Liker du oreokjeks? Da kommer du til å elske oreokake.
Du trenger:
250 g kjeks, Digestive, cookies, e.l.
100 g smeltet smør
500 g kremost
4 dl kremfløte
1,2 dl sukker
3 ts med gelatinpulver
150 Oreokjeks, finhakket
100 g hvit sjokolade, finrevet
100 g mini-Oreo til pynt
2 dl kremfløte til servering.
Slik gjør du:
1. Bruk en form på ca. 20 x 30 cm og kle den med bakepapir i bunnen og opp langs kanten.
2. Putt kjeksen i en foodprocessor til det er blitt en fin masse. Bland det smeltede smøret i foodprosessoren. Press massen i bunnen av formen, og la den stå kjølig i 30 minutter.
3. Bland kremfløte og kremost i en stor bolle og pisk det sammen med sukkeret, bruk kjøkkenmaskin eller en elektrisk visp.
4. Bland gelatinen med litt kokt vann til det løser seg opp, og pisk det inn i kremblandingen.
5. Deretter folder du forsiktig inn den kuttede kjeksen i blandingen. Bre kremblandingen over kjeksbunnen, dekk med plast eller papir og sett kjølig over natta.
Til servering: Skjær kaka i terninger, pynt med litt ekstra krem og Oreokjeks.
Denne saken ble første gang publisert 24/04 2015, og sist oppdatert 24/06 2017.