Oppskrift: Hjemmelaget chips

Lag chips på 1-2-3

Perfekt til taco eller alene med dipp!

SPRØ CHIPS: Hjemmelaget chips er et utmerket alternativ til det vanlige usunne og fete potetgullet vi kjøper i butikken.
SPRØ CHIPS: Hjemmelaget chips er et utmerket alternativ til det vanlige usunne og fete potetgullet vi kjøper i butikken. Foto: Foto: Maren Erdvik
Sist oppdatert
SUNN KOSEMAT: Bruk favorittkrydderet ditt og lag ditt eget potetgull.
SUNN KOSEMAT: Bruk favorittkrydderet ditt og lag ditt eget potetgull. Foto: Foto: Maren Erdvik

Chips og dipp er en favoritt hos mange.

Uansett hvor delikat og fristende man gjør det, så blir det ikke helt det samme å ha grønnsaker med dipp til, når det egentlig er potetgull man har lyst på.

Crispy chips

Jeg har derfor lyst å dele denne geniale, og sunne snacksen med dere. Her får dere den deilige chips følelsen, og i mine øyne er dette en verdig konkurrent til de usunne, og fete chips typene vi vanligvis spiser.

Chips og kos er lov innimellom, selvfølgelig, men det kan være fint å ha et litt sunnere alternativ også.

Speltlompe chips er genialt, og det beste av alt er at det tar super kort tid å lage. Noe som er helt avgjørende, for har man lyst på snacks, så har man lyst på det der og da, så kjapt som overhode mulig.

Les bloggen til Maren her!

 

Du trenger:

En pakke speltlomper

Krydder

Salsa & Mager kesam

Foto: Foto: Maren Erdvik
Foto: Foto: Maren Erdvik

Slik gjør du:

1. Legg lompene opppå hverandre slik som vist på øverste bilde, så kutter du dem opp som en pizza.

2. Fordel trekantene utover et bakebrett slik som vist på bildet under, og tilsett ønsket krydder.

Jeg brukte rett og slett pommes frites krydder, fordi jeg synes det smaker så ubeskrivelig digg. Det finnes renere krydder man kan bruke, så her er det bare å prøve seg frem. Lag gjerne to ulike varianter, med ulike smaker.

3. Inn i ovnen på 180 grader i 5-10 minutter, se til underveis, dette går fortere enn du tror.

Se forslag til tilbehør under bildene

Resultatet blir crispy og smakfulle chips, med et helt supert næringsinnhold!

Foto: Foto: Maren Erdvik
Foto: Foto: Maren Erdvik

Deilig tilbehør

Jeg valgte salsa uten sukker, og lettere rømme som tilbehør. Man kan også bruke mager kesam for en mer proteinrik variant. Den er litt tykkere på konsistensen, og mitt valg falt derfor på den letteste varianten av rømme. Den er mer flytende i konsistensen, og passer bedre som dipp synes jeg.

Jeg liker å ha ren salsa og ren rømme smak til slike tortilla chips, men man kan gjerne lage en spennende dipp ved å tilsette ulike krydder i rømmen. Her er det bare å prøve seg frem. Av ferdigposene er Holiday min favoritt smak.

Fortsetter under bildet!

Disse tortilla chipsene er super gode som snacks, men det er også perfekte å ha til fredagstacoen eller for å gjøre salaten litt mer spennende. De er også geniale som base i en nachos rett.

Foto: Foto: Maren Erdvik

Følg Kamille:

Instagram @kamillenorge & @kamillepuls

Facebook: Klikk her!

Flere herlige godsaker:

Denne saken ble første gang publisert 09/04 2015, og sist oppdatert 28/06 2017.

Les også