Oppskrift: Dampede blåskjell
Dampede blåskjell
Unn deg noe godt i helga! Lag dampede blåskjell med kokosmelk og sitrongress.
Hver torsdag presenterer Kamille en ny oppskrift i serien «Bloggernes beste oppskrifter», og denne uka deler Nussara bak bloggen Just another food story sin favorittoppskrift.
- Jeg elsker sjømat og blåskjell er noe jeg lager ofte hjemme. Min asiatiske oppskrift på dampede blåskjell med kokosmelk og sitrongress er blant mine favoritter!
Du trenger (til 2 personer):
1 kg blåskjell
2 ss rapsolje
3 stk sjalottløk, finhakkede
3 fedd hvitløk, finhakkede
2 stk sitrongress, delt i to
1 stk chili, finhakket
2 boks kokosmelk
4 ss fiskesaus
1/2 stk lime
Slik gjør du:
1. Finhakk alle grønsaker og urter. Bank lett på roten av sitrongress, slik at det vil utgi mer aroma og smak, og del den på langs i to.
2. Varm ei stor kjele med olje og fres sjalottløk, hvitløk vårløk, hvitløk, sitrongress og det meste av chili til de er gyldne. Tilsett kokosmelk og fiskesaus, og kok opp.
3. Ha i blåskjell, ha på lokk og la det dampe i tre minutter eller til blåskjellene er åpne.
4. Kast alle uåpnede blåskjell. Skvis limesaft over, dryss med korianderblader og chili.
Denne saken ble første gang publisert 24/09 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.