Oppskrift blåbærmuffins
Store og saftige blåbærmuffins
Deilige blåbærmuffins er perfekt når søtsuget melder seg!
Muffins er godt å ha med på tur, til en varm kopp kaffe eller i barnebursdagen.
De er enkle og lage, og med smakfulle blåbær er det vanskelig å si nei takk.
Prøv også: Saftige matmuffins
Du trenger (til ca. 12 stk.):
6 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 ½ dl sukker
1 stort egg
1,5 dl melk
1,25 dl olje
1 ts vaniljeekstrakt
200 g store blåbær
Slik gjør du:
1. Bland mel, bakepulver og sukker i en bolle. Bland 150 g blåbær i det tørre.
2. I en annen bolle pisker du lett sammen egget med melk, olje og vaniljeessens. Ha så det våte i det tørre.
3. Rør deigen forsiktig sammen med en sleiv. Det er om å gjøre å ikke røre mer enn nødvendig for ikke å knuse blåbærene.
4. Sett papirformer i muffinsbrett. Fordel røren mellom dem. Fordel noen blåbær til på toppen av hver muffins.
5. Stekes midt i ovnen ved 180 °C i ca. 15–20 min, for muffins av vanlig størrelse. Stekes i 25–30 min, hvis du har brukt store muffinsformer.
6. Stek til de er gylne. Server med litt melis og revet sitronskall.
Denne saken ble første gang publisert 24/04 2015, og sist oppdatert 24/06 2017.