Hjemmelaget moussaka med kjøttdeig

Moussaka

Smak Kristine Weber sin deilige moussaka med aubergine!

HJEMMELAGET MOUSSAKA: Kristines moussaka med karbonadedeig og aubergine er en sunn hverdagsfavoritt.
HJEMMELAGET MOUSSAKA: Kristines moussaka med karbonadedeig og aubergine er en sunn hverdagsfavoritt. Foto: Foto: Kristine Weber
Sist oppdatert

Hver torsdag presenterer Kamille en ny oppskrift i serien «Bloggernes beste oppskrifter», og denne uka deler Kristine Weber sin favorittoppskrift.

- Her i Norge pleier vi å lage den med potet, men opprinnelig brukes den fantastiske auberginen, forteller Kristine.

- Jeg liker alle elementene i denne middagen, både karbonadedeig, aubergine og ost. Proteinrik, god og mettende.

Liker du ikke aubergine kan både potet, søtpotet, squash eller gulrot brukes.

Forrige ukes matblogger var Oliven og sjokolade. Sjekk ut hennes deilige kjeks sjokoladebiter og havsalt her!

BLOGGER: Kristine Weber jobber som matblogger, forfatter og matspaltist.
BLOGGER: Kristine Weber jobber som matblogger, forfatter og matspaltist. Foto: Foto: Rolf-Ørjan Høgset

Du trenger (1 liten ildfast form):

300 g karbonadedeig

1 aubergine

1/2 boks philadelphiaost

1 boks hakkede tomater

1/3 løk

Paprikapulver, spisskummen, chili, kanel, salt og pepper

En neve revet gulost

Slik gjør du:

SUNN HVERDAGSFAVORITT: Det trenger ikke være kjedelig å spise sunt. Bytt ut poteten med aubergine, gulrot eller squash for en sunnere variant!
SUNN HVERDAGSFAVORITT: Det trenger ikke være kjedelig å spise sunt. Bytt ut poteten med aubergine, gulrot eller squash for en sunnere variant! Foto: Foto: Kristine Weber

1. Stek karbonadedeig sammen med hakkede tomater, grovhakket løk og krydder.

2. Skjær en aubergine i skiver og stek i en tørr panne med litt salt over.

3. Legg kjøttsaus, aubergineskiver og philadelphiaost lagvis i en liten form.

4. Bak i ovnen på 200 grader i 12-15 min.

Denne saken ble første gang publisert 17/09 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også