Hjemmelaget moussaka med kjøttdeig
Moussaka
Smak Kristine Weber sin deilige moussaka med aubergine!
Hver torsdag presenterer Kamille en ny oppskrift i serien «Bloggernes beste oppskrifter», og denne uka deler Kristine Weber sin favorittoppskrift.
- Her i Norge pleier vi å lage den med potet, men opprinnelig brukes den fantastiske auberginen, forteller Kristine.
- Jeg liker alle elementene i denne middagen, både karbonadedeig, aubergine og ost. Proteinrik, god og mettende.
Liker du ikke aubergine kan både potet, søtpotet, squash eller gulrot brukes.
Forrige ukes matblogger var Oliven og sjokolade. Sjekk ut hennes deilige kjeks sjokoladebiter og havsalt her!
Du trenger (1 liten ildfast form):
300 g karbonadedeig
1 aubergine
1/2 boks philadelphiaost
1 boks hakkede tomater
1/3 løk
Paprikapulver, spisskummen, chili, kanel, salt og pepper
En neve revet gulost
Slik gjør du:
1. Stek karbonadedeig sammen med hakkede tomater, grovhakket løk og krydder.
2. Skjær en aubergine i skiver og stek i en tørr panne med litt salt over.
3. Legg kjøttsaus, aubergineskiver og philadelphiaost lagvis i en liten form.
4. Bak i ovnen på 200 grader i 12-15 min.
Denne saken ble første gang publisert 17/09 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.