Enchiladas med kjøttdeig & squash
Lag deilige enchiladas i ovnen toppet med ost. Ny fredagsfavoritt!

Tilberedningstid: Ca. 30 minutter
Du trenger (til 4 personer):
1 ss olivenolje
2 fedd hvitløk, presset
2 vårløk, hakket
1 dl koriander, hakket
1 squash, revet
400 g karbonadedeig
Salt og nykvernet pepper
3 dl revet ost
8 grove tortillalomper
Ekstra vårløk og koriander for servering
Saus:
1 ss olivenolje
1 fedd hvitløk
1 ts Tabasco Chipotle, hvis du får tak i - hvis ikke, bruk chilisaus
½ ts kummin
2 bokser hakkede tomater
Salt og nykvernet pepper
Slik gjør du:
1. Begynn med sausen. Surr hvitløk i olje til den blir myk. Tilsett de andre ingrediensene. Skru ned varmen å la det putre mens du lager resten.
2. Forvarm stekeovnen til 180°C.
3. Stek hvitløk og vårløk på middels varme i ca 3 minutter. Skru opp varmen, og ha i kjøttdeig. Tilsett revet squash og la det steke til mesteparten av vannet fra squashen er fordampet. Smak til med salt og pepper.
4. Ta vekk fra platen og bland inn 1 dl av osten.
5. Fordel kjøtt- og squashblandingen på hver av lompene, rull sammen og legg i en smurt, ildfast form. Hell over ønsket mengde tomatsaus. Dryss over resten av osten og stek i ovnen til osten har smeltet, ca 20 minutter.
Server med hakket koriander, vårløk og eventuelt snittede, rå sukkererter.
Tips! Biter av stekt kyllingbryst eller kyllingkjøttdeig kan erstatte kjøttdeigen. Vil du ha ren vegetarenchiladas, bruk to squash i stedet for én.
Oppskriften er levert av Hanne Buxrud.