Chiafrø pudding
Chiapudding med kokosmelk
Derfor er chiapudding perfekt til frokost!


De er rike på omega-3, fiber, proteiner og mikronæringsstoff som kalsium, fosfor og magnesium. Chiafrø har et høyt innhold av antioksidanter og er glutenfrie. Supert, ikke sant?
Superfrø
Frøene er i tillegg spennende å eksperimentere med. De kan benyttes på utallige områder, som for eksempel lapper, i smoothie, grøt, brød, frokostblanding... Bare fantasien som setter grenser.
I tørr tilstand er chiafrø bitte små, men de sveller til mange ganger sin egen størrelse i fuktige omgivelser. Chiapudding er derfor en glimrende måte å spise disse næringsrike frøene på.
Les bloggen til ernæringsfysiolog Elin her!
Du trenger (ca. 4 porsjoner):
1 boks kokosmelk (4 dl)
8 ts chiafrø
1 ts vaniljepulver (kan erstattes med 1 ss honning eller lønnesirup)
Slik gjør du:
Rør og sett kaldt. Tar omtrent 12 timer før puddingkonsistensen kommer.
Chiapudding holder seg flere dager i kjøleskapet, så det er veldig greit å lage av en hel boks kokosmelk.
Om man ønsker bringebærsmak (eller prinsessepudding): Ha i en håndfull ferske eller frosne bringebær.
Deilige tips
Før puddingen skal spises: Rør inn et par spiseskjeer vaniljekesam. Når jeg fant ut dette, fikk puddingen virkelig en plass i mitt hjerte og på min meny. Prøv - du vil ikke angre!
Bland alt godt. Smaker nydelig sammen med frukt, bær og mørk sjokolade.
OBS: Omega-3 fra planterike er ikke like gunstige for mennesker som omega-3 fra fiskefett. For å få tilstrekkelig omega-3 bør man derfor alltid spise fet fisk eller ta tilskudd.