Helgekos
Sjokoladecookies med marshmallows
Nytt år, nye godsaker fra Hannes kjøkken.
Tilberedningstid: Ca. 20 minutter + steking.
Pris: Ca. 80,-
Du trenger:
100 g meierismør
1 dl sukker
1 ½ dl brunt sukker
2 egg
2 ts vanilje
6 dl mel
1 ½ ts natron
1 liten ts salt
100 g sjokolade i småbiter
1 dl hakkede pekannøtter
2 dl minimarshmallows
Slik gjør du:
Varm opp en kjele på middels varme og ha i smør.
Når smøret begynner å skumme, rør hele tiden. Etter hvert blir smøret brunt. Ikke la det brenne seg!
Ha over i en bolle og avkjøl i kjøleskapet. Når det er stivnet, kjør det i mikseren sammen med sukkeret til det er kremet. (Forvarm stekeovnen til 180 °C). Ha i ett og ett egg mens du visper.
Tilsett vanilje og kjør til det blir en slags krem.
Bland sammen mel, natron og salt i en annen bolle. La maskinen gå på lav hastighet og ha sakte i melblandingen.
Bruk hendene eller en slikkepott til å blande inn sjokoladebiter, marshmallows og nøtter.
Legg ca. 1 ss deig bortover på bakebrettet med bakepapir. Stek i 11-13 minutter.
De skal være lett gylne og myke i midten. Avkjøl på rist.
Tips! Du kan gjerne bruke andre nøtter eller ikke nøtter i det hele tatt. Mer sjokolade, kanskje? Hvit, lys, mørk?
Oppskriften er levert av Hanne Buxrud for Kamille.
Denne saken ble første gang publisert 26/08 2011, og sist oppdatert 24/06 2017.