Helgekos

Sjokoladecookies med marshmallows

Nytt år, nye godsaker fra Hannes kjøkken.

HERLIG HELGEKOS: Sjokoladecookies med marshmallows.
HERLIG HELGEKOS: Sjokoladecookies med marshmallows. Foto: Birgit Fauske
Sist oppdatert

Tilberedningstid: Ca. 20 minutter + steking.

Pris: Ca. 80,-

Du trenger:

100 g meierismør

1 dl sukker

1 ½ dl brunt sukker

2 egg

2 ts vanilje

6 dl mel

1 ½ ts natron

1 liten ts salt

100 g sjokolade i småbiter

1 dl hakkede pekannøtter

2 dl minimarshmallows

Slik gjør du:

Varm opp en kjele på middels varme og ha i smør.

Når smøret begynner å skumme, rør hele tiden. Etter hvert blir smøret brunt. Ikke la det brenne seg!

Ha over i en bolle og avkjøl i kjøleskapet. Når det er stivnet, kjør det i mikseren sammen med sukkeret til det er kremet. (Forvarm stekeovnen til 180 °C). Ha i ett og ett egg mens du visper.

Tilsett vanilje og kjør til det blir en slags krem.

Bland sammen mel, natron og salt i en annen bolle. La maskinen gå på lav hastighet og ha sakte i melblandingen.

Bruk hendene eller en slikkepott til å blande inn sjokoladebiter, marshmallows og nøtter.

Legg ca. 1 ss deig bortover på bakebrettet med bakepapir. Stek i 11-13 minutter.

De skal være lett gylne og myke i midten. Avkjøl på rist.

Tips! Du kan gjerne bruke andre nøtter eller ikke nøtter i det hele tatt. Mer sjokolade, kanskje? Hvit, lys, mørk?

Oppskriften er levert av Hanne Buxrud for Kamille.

Denne saken ble første gang publisert 26/08 2011, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også