Ukens tips
Fiskeburger med hjemmelaget brød
Når alt faller i fisk, er det et godt tegn. I hvert fall med denne oppskriften!
Til 4 personer
Tilberedningstid: Ca. 20 min. + rundstykker, hvis du lager dem selv.
Pris: Ca. kr 100,- kommer an på fiskeprisen.
Du trenger:
Til burgeren:
600 g fiskefilet, gjerne torsk evt bland med sei, bruk frossen hvis du ikke får fersk (opptint)
100 g rensede reker
3 ss gressløk, grovt hakket
1 sjalottløk, grovt hakket
½ dl brødsmuler
Sitronskall
Salt og nykvernet pepper
Olje
Salat
Dressing:
1 dl matyoghurt
½ dl majones
Saften fra ½ sitron (smak deg fram)
1 ss kapers, finhakket
Litt dill
Rundstykker:
3 ss varm melk (37 °C)
2 dl varmt vann (37 °C)
2 ts tørrgjær
2 ss sukker
1 ts salt
1 egg
6 dl hvetemel
1 dl sammalt hvete fin
2 ss olivenolje
1 egg og sesamfrø til topping
Slik gjør du:
Burgeren:
Del fisken i grove biter og ha ¼ av den i en kjøkkenmaskin med hvitløk og sjalottløk. Kjør til en puré. Ha det i en bolle. Ha i resten av fisken og kjør veldig kort, til den er litt mindre hakket enn den var. Ha den i bollen sammen med den andre fisken. Tilsett gressløk, sitronskall, brødsmuler, salt og pepper. Bland godt og lag 4 fiskekaker. Stek dem i litt smør, ca. 4 minutter på hver side. Server på burgerbrød med salat og dressing. Ha en salat ved siden av.
Rundstykker:
Bland melk, vann, gjær, sukker, salt, egg og olje i en bakemaskin. Tilsett melet og la maskinen kna i 6-8 minutter. Ha mel på benken og kna litt for å se om den trenger litt mer mel. Ha litt olje i en stor bolle og legg i deigen. Smør 1 ts olje på toppen av deigen, legg på plastfolie og la deigen heve i 1-2 timer. Del deigen i 12 boller og legg på bakepapir på bakebrett. Smør litt olje på et lag med plastfolie og legg over. La bollene heve i 1-2 timer. Forvarm stekeovn til 180°C. Pensle bollene med egg og dryss på med sesamfrø. Stek dem i ca. 12 minutter, til de er lett gylne. La dem avkjøle på rist.
Dressing:
Bland alt sammen i en liten bolle. Smak til med sitron, salt og pepper. La den gjerne stå litt før servering.
Tips!
Tilsett gjerne lime, koriander, ingefær og chili i fiskekakene.
Oppskriften er levert av Hanne Buxrud.
Les også:
Lag en lekker sengegavl på 1-2-3
Sjokoladecookies med marshmallows
Med maten skal rynkene fordrives
Produktene ekspertene ikke kan leve uten
Denne saken ble første gang publisert 20/02 2012, og sist oppdatert 06/05 2017.