Bringebærdrøm
Her er oppskriften på bringebærdrøm.

Sendt inn av: Gunn Eli Lædre og Mathilde Lædre
- En sommerlig og frisk kake med Dotskjeks-bunn og krem av skogsbær-skyr!
- Enkel å tilberede uten bruk av stekovn.
- Lages gjerne dagen før servering, så gelélaget på toppen stivner skikkelig.
Dots-kakebunn:
- 1,5 pakke Dots kjeks (av den mørke typen "Sjoko-Brownie")
- 50 g smeltet meierismør
Framgangsmåte:
Knus kjeksene, bland inn smeltet smør og trykk kjeksmassen ut i en kakeform (22-26 cm) Jeg anbefaler å bruke en springform av typen som settes direkte på kakefatet. (f.eks "Bake it Easy" fra Porsgrund) Da blir det også enklere å tørke av fatet dersom noe skulle renne ut. Sett kaken i kjøleskapet mens kremen tilberedes.
Skyr-krem:
- 3 bokser Skyr à 160 g m/ skogsbær- og vaniljesmak
- 1 ts ekte vaniljesukker (f.eks Tørsleffs vaniljesukker)
- 1 boks kremfløte
- 50 g sukker
Framgangsmåte:
- Bland vaniljesukker og skyr og visp blandingen noe så den blir jevn og luftig.
- Pisk krem av fløte og sukker.
- Rør kremen forsiktig inn i skyr-blandingen.
- Skyr-kremen helles over Dotskjeks-bunnen, og kaken settes i kjøleskapet.
Gelélag på toppen:
- 2 pk gelé med bringebærsmak
Framgangsmåte:
- Geleen tilberedes med halv mengde væske, dvs 5 dl vann.
- Avkjøl geleen. Når den begynner å tykne, helles den over kaken.
- Ta ca 1/2 dl av geleen i en liten skål, og bruk denne til å "glasere" bringebær til pynt.
Pynt:
- Bringebær, så mange man vil ha - friske eller frosne.
- 50 g mørk kokesjokolade
Framgangsmåte:
- Dypp bærene forsiktig i gelé og legg dem til tørk på en tallerken, mens selve kaken får stivne.
- Legg så de geleglaserte bærene til pynt på kaken.
- Smelt kokesjokolade i vannbad, og bruk en gaffel til å "risle" sjokolade over kaken og bringebærene, f.eks. i stripemønster. Kaken avkjøles så i kjøleskapet før servering.