Test av maskara
Her er de beste maskaraene
Her ynglet det med terningkast 6. Se hvilke maskaraer som fikk toppscore.
Slik legger du maskara
Maskara gir deg fyldigere, tettere og lengre vipper hvis den er påført riktig. En tett vippelinje, hvor fargen går helt inn til vipperoten skaper også en illusjon om at vippene er lengre enn de er.
Slik går du frem for å legge maskaraen helt perfekt:
- Er det veldig mye maskara på kosten, er det lurt å fjerne litt først. Da unngår du klumper, og du søler ikke så lett. Bruk vanlig tørkepapir og stryk lett av kosten. Ikke bruk dopapir eller papirlommetørkle, da disse løser seg opp og fester seg til kosten.
- Begynn med undervippene. Fordelen med det, er at du slipper at maskara på overvippene smitter av når du ser opp for å legge på undervippene.
- Bruk kosten både vannrett og loddrett, og slik at du kommer til overalt.
- Pass på at du får maskara også helt innerst på vippene. Dette er spesielt viktig dersom du har lyse vipper. Hvis det viser seg å være litt vanskelig, anbefaler vi å ta litt maskara på en tynn pensel og male på det innerste området. Eventuelt kan du dekke dette med våt eyeliner eller en mørk kajal.
Klikk Mote har testet 19 maskaraer, både rimelige og dyrere varianter.
Panelet har bestått av 20 testpersoner, som har testet hver maskara i minst 2 hele dager. Hver maskara er testet av minimum to personer.
Les også:
Dette ble testet
Følgende kriterier for testingen var:
- Holder maskaraen hva den lover? Noen maskaraer lover volum i massevis, andre lover lengde. Noen lover litt av alt. Vi ønsket å teste om vippene blir slik produsenten forteller oss de skal bli.
- Hvordan er den å ta på og hvordan blir vippene? Altså, er den lett å påføre? Krever det mange lag? Hvordan ser vippene dine ut, - holder maskaraen det den lover?
- Hvor godt sitter den? Smitter den av i løpet av dagen? Ingen ønsker å se ut som en pandabjørn etter noen timer. Noen maskaraer smitter av på noen og ikke på andre, så disse kommentarene er kun veiledende. Noen maskaraer drysser mer enn andre, men vi fant ut at også dette varierer litt fra person til person. Det står likevel kommentert i testen.
- Hvordan er den å fjerne? Er den grei å fjerne med øyesminkefjerner? Det skal ikke være nødvendig med brekkjern for å fjerne maskaraen, selv om det skulle være vannfast. Vi tester om den enkelt kan fjernes med øyesminkefjerner.
En smakssak
Maskara er i høy grad en smakssak. Mens noen foretrekker tynne vipper med bare litt farge på, vil noen ha full pakke med skikkelig partyvipper på en vanlig hverdag.
Dette må du selvsagt ta hensyn til når du kjøper en maskara. Vi har testet maskara så objektivt vi kan etter hva produsenten lover- og ikke etter personlige preferanser, selv om også en subjektiv opplevelse nødvendigvis følger med på kjøpet.
Noen har store, tykke koster, andre har små og smale. Hva man liker er en smakssak og bestemmes selvsagt av hvilke vipper du har, størrelsen på øynene dine og hva du selv foretrekker.
Se video: Slik lager du sotede øyne
Store børster gir gjerne mye volum, men gjør det lettere å søle. Små børster er enklere å håndtere, men krever mer jobbing for at vippene skal bli skikkelig fyldige.
Pris
Rimeligst maskara i test er Maybelline Great Lash til kr 95. De rimeligere merkene (L'Oréal, Maybelline, Max Factor og Cliniderm) fås alle til under kr 200.
Den dyreste maskaraen i testen kostet kr 310 (Lancôme Ôscillation ). Dette er en helt ny type maskara, hvorpå kosten har et innebygget batteri og vibreringsfunksjon som skal hjelpe med å gi vippene fylde og separasjon, derav prisen.
Vanligvis ligger de dyrere merkene (Dior, Helena Rubinstein, Lancôme, YSL, Chanel og Model Co.) rundt kr 200-280.
Vi har ikke vektlagt prisen så tungt, da de fleste maskarabrukere kjøper sin favoritt uavhengig av pris.
Men det er selvsagt hyggelig at en av de rimeligere variantene fikk en sekser på terningen (L'Oréal Paris Volumnious 4x, kr 129 ).
Les også:
Allergi
Noen reagerer allergisk på øyesminke. Er du en av disse, anbefaler vi deg å ta kontakt med produsenten av det aktuelle produktet og gi dem en tilbakemelding. De fleste store aktører vi kjenner til, vil refundere de utgiftene du har hatt i forbindelse med den allergiske reaksjonen.
Alle maskaraer inneholder litt nikkel da dette finnes i de mørke fargepigmentene. Noen inneholder mer enn andre, og er du allergisk mot nikkel kan det være lurt å velge alternativer med mindre nikkel. Cliniderm kan herved anbefales. En i testpanelet er svært allergisk mot øyesminke, og kan bruke kun et fåtall av maskaraene på markedet uten å få kløe og hevelse rundt øyepartiet. Hun reagerte ikke allergisk på Cliniderm eller L'Oréal Double Extension Beauty Tubes.
Denne saken ble første gang publisert 02/04 2009, og sist oppdatert 28/06 2017.