SOLKREMGUIDE:
Solkremtabbene som gir kviser og tette porer!
Bryter huden ut i kviser når du soler deg, har gjerne solkremen skylda. Disse tipsene (og 24 produktene) vil redde deg.
Er du klar for påskesola? Da er det på tide å hamstre inn solkrem.
Men hvilken solbeskytter passer egentlig best til din hud?
Det er kjekt å vite, for sliter du med kviser eller tørr hud når du soler deg, har du mest sannsynlig valgt feil solkrem.
Her er guiden du trenger - uansett om du har fet, tørr eller sensitiv hud.
Fet hud
Tykke solkremer over en fet hud kan fort bli et aldri så lite mareritt for mange. Porene tettes fort igjen, og i kombinasjon med stekende sol, varme og svette kan huden raskt bryte ut i kviser så vel som sorte og hvite prikker.
Men dropp for all del ikke solbeskyttelsen av den grunn! Her gjelder det bare å finne en solkrem som funker til både huden din og ditt behov.
En mattende og oljefri solkrem er ypperlig til lange dager i solen, mens en tyntflytende dagkrem for fet hud som inneholder minimum SPF 15 vil fungere godt når du ikke er like mye ute.
Husk at solbeskyttelsen burde påføres jevnlig i løpet av dagen, og da er en tørr SPF i pulverform genial å ha i veska. Disse fungerer like godt over bar hud som sminket hud.
Tørr hud
Etter en lang og kald vinter, føles en tørr hud gjerne ekstra stram og dehydrert. Kanskje lengter du etter litt sol på kroppen – ikke bare for å varme opp et blekt ansikt, men også i håp om at solen vil gjøre huden mindre tørr.
Men skadelige UVA og UVB stråler vil strippe huden for naturlige oljer og fett, og etterlate den enda mer tørr. I tillegg blir du like brun i huden med solbeskyttelse som uten.
Forskjellen er at brunfargen blir jevnere og sitter lengre når huden har blitt rikelig beskyttet.
Når huden allerede er tørr er det lurt å gå for en solkrem som gir rikelig med fuktighet, men også gjerne fett.
En farget dagkrem med høy SPF er for mange ypperlig i hverdagen, men ty gjerne til en tykkere solkrem når dagen tilbringes ute.
Sensitiv hud
En sensitiv hud kan reagere på så mangt. For mange er det solstrålene i seg selv som fører til utslett og kløe, mens andre kan være allergiske mot klassiske solkremer.
Som oftest er det solfilterstoffene og tilsetningsstoffene du reagerer på, og ofte er det bedre å benytte seg av et fysisk solfilter som ligger utenpå huden istedenfor å la den trekke inn.
Siden vi ofte har spesifikke områder i ansiktet som er mer sensitive enn andre, fungerer det godt å bruke en solstift for sensitiv hud der du trenger det mest, og gå over med en flytende solkrem på de resterende områdene.
Er det vanskelig å finne en solkrem som fungerer for huden din, er det lurt å heller bruke en solkrem for sensitiv hud med lavere SPF, og heller smøre deg oftere.
Denne saken ble første gang publisert 18/03 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.