FROKOST:
Müsli du mekker selv!
Knasende godt og sunt med mye mindre sukker enn i kjøpevarianten.

Lyst på sunn müsli uten for mye sukker?
Her er tre kjempegode varianter du enkelt mekker selv.
Nøttegranola
DU TRENGER:
50 g kokosolje
300 g grove
havreflak
50 g grovt kokosmel
100 g hassel-
nøttekjerner
100 g grovhakkede
mandler
100 g cashewnøtter
50 g gresskarkjerner
50 g sesamfrø
½ dl akasiehonning
100 g tørkede tranebær
eller ananas og papaya
1 ss støtt kanel
Litt salt
Slik gjør du: Varm kokosoljen i ei stor panne, og rist alle gryn, flak, frø, kjerner og nøtter under omrøring. Drypp honning over, rør godt rundt, og rist videre til alt er gyllent.
Bre müslien på ei stekeplate med bakepapir, og la den avkjøle helt før den blandes med de øvrige ingrediensene.
Sjokomüsli
DU TRENGER:
3 ss kokosolje
250 g havreflak
100 g sesamfrø
150 g grov hakkede mandler
½ dl blomsterhonning
125 g rosiner
eller tørkede tranebær
75 g hakket mørk sjokolade 70–85 %
SLIK GJØR DU: Varm kokosoljen i ei stor panne og rist havreflak, sesamfrø og mandler under omrøring. Drypp honningen over, rør godt og rist videre til alt er gyllent. Bre müslien ut på ei bakeplate, og la den avkjøle før den blandes med tørket frukt og sjokolade.
Powermüsli
DU TRENGER:
3 ss kokosolje
250 havre- og
rugflak
100 g hakkede mandler
100 g solsikkekjerner
100 g gresskarkjerner
100 g sesamfrø
50 linfrø
3–4 ss lønnesirup
125 g tranebær
Ev. et par ss gojibær
SLIK GJØR DU: Varm kokosoljen i ei stor panne og rist alle gryn, flak, frø, kjerner og nøtter under omrøring. Drypp sirup over, rør godt og rist videre til alt er gyllent. Bre müslien utover ei stekeplate med bakepapir, og la den avkjøle helt før den blandes med tørket frukt.
