Verdens beste lavkarbobrød
Lavkarbobrød som smaker godt
Vil du lage det beste lavkarbo-brødet? Her er oppskriften!
Som den selverklærte brød-narkomane jeg er, tenkte jeg at det var på tide å prøve en sunn variant, ettersom jeg spiser det til alle måltider. Svaret var enkelt: Lavkarbobrød!
Med tanke på hvor handikappet jeg er innen baking, ville jeg finne en lett og godt forklart oppskrift. Jeg klikket meg inn på nettet og fant dette blogginnlegget.
På bloggen kamillak.com viser Kamilla Kolvig (21) fra Nordstrand steg for steg hvordan hun lager lavkarbobrød, og gjør det lett selv for en klumse som meg å bake et godt brød.
Jeg må innrømme at jeg rynket litt på nesen da jeg så for meg et brød helt uten mel, men da jeg fikk smake, forandret det seg fullstendig. Oppskriften på baksten finner du helt nederst i saken!
Les også:
Her finner du masse lavkarbo-oppskrifter og gode lavkarbo-råd
Verdens beste?
- Jeg ville lage et brød uten mel fordi jeg trodde jeg var allergisk, og ble anbefalt en oppskrift av en venninne, forteller Kolvig.
Det gjorde ikke noe av brødet var lavkarbo i tillegg til melfritt.
- Etter å ha bakt brødet et par ganger, gjorde jeg noen små justeringer i oppskriften. Nå synes jeg brødet er verdens beste, og baker det ofte, gjerne flere av gangen!
Et ekstra pluss ved dette sunne og gode brødet, er at det tar utrolig kort tid å lage deigen fordi den ikke skal heve.
Men fordi brødet ikke inneholder gjær, tar det lang tid i ovnen. Sett av rundt 55 minutter i en standard ovn.
Prøv også klikk.nos lavkarbomiddag!
Gleder andre
Kolvig har blogget i flere år, og legger ut flere innlegg i uken. Mange av disse innleggene er om mat hun selv har laget og spesielt elsker hun å bake.
- Jeg liker å kunne glede, og det er lett å glede andre ved hjelp av bakverk eller annen mat. I tillegg liker jeg å lage mat fra bunnen, da vet jeg hva den faktisk inneholder. Når det kommer til baking synes jeg det er gøy å lage små "kunstverk". Kreativitet er en artig del ved matlaging.
På bloggen finner du blant annet også oppskrifter på muffins og lakseruller, i tillegg til bilder fra Kolvigs hverdag.
Denne saken ble første gang publisert 15/01 2011, og sist oppdatert 25/06 2017.