Oppskrift vannbakkels

Her er hemmeligheten bak perfekte vannbakkels

Bake-eksperten i Hjemmet deler hemmeligheten bak vellykkede vannbakkels.

DEILIGE MUNNFULLER: Vannbakkels kan fylles med salt og søtt til lunsj eller til kaffe.
DEILIGE MUNNFULLER: Vannbakkels kan fylles med salt og søtt til lunsj eller til kaffe. Foto: Svein Brimi
Først publisert Sist oppdatert

Her er oppskriften som gir deg perfekte vannbakkels.

Ingredienser:

(Ca. 14 stk.)

125 g smør

2½ dl vann

125 g hve­te­mel

ca. 4 egg

6 dl krem­flø­te

4 ss suk­ker

syl­te­tøy, 1 ss pr. vann­bak­kels

2 kur­ver bær

Anita Bakker baker for Hjemmet - og deler hemmeligheten bak perfekte vannbakkels: Nøye oppmålte ingredienser!

Slik lager du vannbakkels

Del smø­ret i bi­ter og kok opp i en kje­le med vann. Ha i hve­te­mel og rør godt til alt sam­ler seg til en jevn klump.

Ta kje­len av pla­ten når dei­gen «slip­per» kje­len. Av­kjøl litt.

Visp eggene sammen og tilsett litt og litt i deigen mens du rører godt mellom hver gang. Deigen skal være så tykk at den holder formen. Det er ikke alltid at man trenger å tilsette hele eggemassen, det kommer an på størrelsen på eggene.

Sett vann­bak­kels med skje på ba­ke­pa­pir. Stek ved 200° i 20–25 min.

Og husk: Du må ikke åpne ovns­dø­ra underveis, da fal­ler ka­ke­ne lett sammen! Av­kjøles på rist.

Pisk flø­ten stiv med suk­ker. Skjær for­sik­tig av lok­ket på vann­bak­kel­se­ne og fyll med krem, syl­te­tøy og bær. Sett tilbake lok­ket og dryss even­tu­elt me­lis over før ser­ve­ring. Vann­bak­kel­se­ne må ser­ve­res straks etter at de er fylt.

Jeg hørte lyder fra soverommet på hytta og stivnet helt da jeg så hva som...
Pluss ikon
Jeg hørte lyder fra soverommet på hytta og stivnet helt da jeg så hva som foregikk

Les også: Kjendiskokkenes verste matopplevelser: – Arne Brimi laget det verste jeg har spist i hele mitt liv