Oppskrift vannbakkels
Her er hemmeligheten bak perfekte vannbakkels
Bake-eksperten i Hjemmet deler hemmeligheten bak vellykkede vannbakkels.
Her er oppskriften som gir deg perfekte vannbakkels.
Ingredienser:
(Ca. 14 stk.)
125 g smør
2½ dl vann
125 g hvetemel
ca. 4 egg
6 dl kremfløte
4 ss sukker
syltetøy, 1 ss pr. vannbakkels
2 kurver bær
Anita Bakker baker for Hjemmet - og deler hemmeligheten bak perfekte vannbakkels: Nøye oppmålte ingredienser!
Slik lager du vannbakkels
Del smøret i biter og kok opp i en kjele med vann. Ha i hvetemel og rør godt til alt samler seg til en jevn klump.
Ta kjelen av platen når deigen «slipper» kjelen. Avkjøl litt.
Visp eggene sammen og tilsett litt og litt i deigen mens du rører godt mellom hver gang. Deigen skal være så tykk at den holder formen. Det er ikke alltid at man trenger å tilsette hele eggemassen, det kommer an på størrelsen på eggene.
Sett vannbakkels med skje på bakepapir. Stek ved 200° i 20–25 min.
Og husk: Du må ikke åpne ovnsdøra underveis, da faller kakene lett sammen! Avkjøles på rist.
Pisk fløten stiv med sukker. Skjær forsiktig av lokket på vannbakkelsene og fyll med krem, syltetøy og bær. Sett tilbake lokket og dryss eventuelt melis over før servering. Vannbakkelsene må serveres straks etter at de er fylt.
Les også: Kjendiskokkenes verste matopplevelser: – Arne Brimi laget det verste jeg har spist i hele mitt liv