Maten som får deg i godt humør
Her er maten som smaker vår.

Denne uka byr vi på grillet makrell, asparges, sellerirotremulade og hamburger med overraskelse.
Det er bare å glede seg!
Mandag: Klarer du dressingen er mye gjort
Dette er en klassiker. Og den er vel verdt å bli kjent med. Hemmeligheten ligger i den gode dressingen!
Du ser hvordan det hele lages her.
Tirsdag: Grillet makrell
Duften av grillet makrell markerer vårens anmarsj for alvor.
Og dersom du tenker at det er vrient, så sjekk moralen i denne historien.
Onsdag: Vår pasta
En pastarett med asparges får deg i skikkelig godt humør! Ja, og når du spanderer litt bacon på pletten så er den ingen som griner på nesa over det.
Torsdag: Røkt laks med sellerirotremulade
Sellerirotremulade lager du enkelt ved å bruke en stavmikser. Bland sammen eggeplommer, olje, sennep og litt urter med fyrstikker av sellerirot.
Legg noen skjeer av dette på tallerkenen og legg skiver av røkt laks på toppen. Middagen er ferdig!
Fredag: Indiske spyd
Indiske kyllingspyd kan du enten steke på grillen, eller legge i ovnen (bruk gjerne grillelementet).
Selv synes jeg krydret mat blir ekstra god med en kremet potetsalat, slik som denne.
Lørdag: Hamburger med overraskelse
Slik lager jeg hamburgerdressing: Bland sammen omtrent like deler ketchup, sennep og majones.
Ferdig.
Den kan du gjerne bruke på denne hamburgeren også. Det er morsomt å gjemme ting i burgeren, det kan være en god ost eller - et egg!
Søndag: Chimichanga
Denne retten kan gi nytt liv til kyllingrestene, men du kan selvsagt også bruke kjøttdeig (eventuelt av kylling).