Slik får du en smakfull uke

Det er minst en overraskelse du vil like her...

OPPSKRIFT PÅ FISKEGRATENG: Det er tre triks som gjør fiskegratengen god.
OPPSKRIFT PÅ RIBBE: Her er en oppskrift på ribbe som ikke ligner på ribba du spiser på julaften.
OPPSKRIFT PÅ EMPANADAS: Empanadas er nydelige, små godbiter med varmende, godt krydder. Disse er gratinerte.
BILLIG MIDDAG: God mat behøver ikke være dyr. Pesto og chili con carne gir mye smak for pengene.
OPPSKRIFT PÅ THAISUPPE: Det er en nydelig thaisuppe som alle liker. Tom kha gai heter den noen steder, særlig i Thailand.
TORSK SOM KULER: Slik har du kanskje ikke spist torsk før. I kuleform. Tenk falafel!
Publisert Sist oppdatert

Denne uka byr vi på strata, falafel og asiatisk ribbe.

Gjør deg klar for en ny smaksuke!

 

 

Mandag: Strata til middag

Strata er en kul sak som kjapt lages i stand og puttes i ovnen. Hovedingrediensene er egg, brød, spinat og ost. Enkelt, kjapt å lage - og billig!

 

Tirsdag: Torsk som falafel

Å spise torskefalafell på en tirsdag gjør faktisk uken din litt kulere. Det handler om å mose fisk, kikerter og krydderier sammen til kuler og fritere dem i olje.

Enkelt - og superdigg å dyppe i en god aioli...

 

Onsdag: Verdens beste thaisuppe?

En suppe med så mye smak er med på å gjøre alle rundt bordet lykkelige. Server gjerne med ris, eller til og med nanbrød (som om det matetnisk sett ikke er helt kosher.)

 

Torsdag: Så lett å lage pesto...?

Kjør sammen basilkum, parmesan, olje, pinjekjerner og hvitløk - vips, så har du pesto! Dette er så enkelt at det føles urimelig at det skal være sånn. Har jeg juksa?, tenker du.

Nei. Du har bare laget pesto.

 

Fredag: Ny-mexicansk fredag

Det er lite som er originalt med å spise mexicansk på fredager i Norge, men ikke mange spiser empanadas. Tenk på det som en myk overgang fra tacos og inn i den spennende, mexikanske matjungelen.

 

Lørdag: Ribbe fra fjerne strøk

Det er ikke klart for den tradisjonelle ribba ennå. Men, i denne førjulstiden kan vi godt eksperimentere litt. Da er asiatisk ribbe med honning og soya noe å teste ut.

Server den gjerne med ris eller bulgursalat. Da føles det ikke for mye som julaften.

 

Søndag: Kul fiskegrateng med to triks

Vi avslutter uka med en solid planke. Nemlig fiskegrateng.

Trikset i denne oppskriften er sopp og en tredjedel røkt fisk. Sjekk ut!

 

Ha en smakfull uke!