Ukemeny med kjapp mat

Ukemeny for deg med dårlig tid

Kjapp og digg mat!

Først publisert Sist oppdatert

 

Denne uka avsluttes med årets største koldtbord. I alle fall for de aller fleste.

Det er en hektisk uke for veldig mange, så her gjelder det å henge i stroppen!

Vi skal spise lat fiskeburger, en panne med løk og kebab med myntedressing før festen på søndag.

Ha en smakfull uke!

 

Mandag: Kjapp, italiensk kyllingrett

Slik lager du den enkle retten: Kok spinat, legg den i en ildfast form, topp med tomatsausen, kyllingfiletene og mozzarellaosten.

Sett den i ovnen og så er middagen ferdig på en halvtimes tid.

Du kan godt servere poteter eller ris til, men det er ikke hver dag jeg trenger stivelse.

Tirsdag: Burgeren som tester hvor lat du er

Den late varianten av denne fiskeburgeren er å kjøpe fiskekaker, legge fiskekakene i hamburgerbrød og ha på majones.

Vel, det kan du saktens gjøre og jeg skal ikke holde det mot deg (på en travel dag).

Men, er du i siget lager du fiskekakene selv, aiolien selv og kanskje til og med hamburgerbrødene. Det er dette som kommer til å gjøre deg stolt. Og er du stolt blir du glad.

Onsdag: En panne med løk

Dette er en sånn løkpanne som jeg vokste opp med. Det må ha vært en av de første tingene jeg "lærte" å lage. Altså, dette handler om å steke løk og kjøttdeig, helle over pisket egg og revet ost.

Verre er det ikke.

Det er godt å servere varme rundstykker til, slik jeg spiste det før. Nå vil jeg gjerne ha litt grønt til - kanskje en enkel salat.

Torsdag: Fisk fra "verdens beste"

Dette er en enkel fiskemiddag. Det mest krevende er å rive tomater på rivjern - og det kan du droppe om du ikke har tid.

Jeg kom uanmeldt hjem og hørte stemmer fra badet. Den ene var min manns
Pluss ikon
Jeg kom uanmeldt hjem og hørte stemmer fra badet. Den ene var min manns

Retten er fra boken om personalmaten til "verdens beste restaurant" El Bulli. Enkelt, godt og artig.

 

Fredag: Syltynn italiener

Endelig fredag!

Og vi skal feire at helgen er her med en suveren, tynn italiensk pizza. Makter du å sette deigen på morgenen og legge den i kjøleskapet vil du oppleve at denne pizzaen er mye bedre enn alle andre du har laget.

Gjør et forsøk! Husk at det bare tar tre minutter å lage denne deigen.

 

Lørdag: Kebab på spyd

Denne lørdagen koser vi oss med gode lammespyd. Fordi mange forbinder "kebab" med noe som er i pitabrød (og gjerne kjøpes mitt på natten) blir vi overrasket når kebab er på menyen på restauranter med duk. Her serveres kjøttet i helt ny drakt, pent dandert på tallerken, gjerne med en deilig myntedressing. Akkurat som i denne oppskriften.

For å komme i Middelhavsstemning forslår jeg at vi lager oss en clara mens vi forbereder maten (clara er øl og...)

Søndag: Dette er 17. mai!

Og da handler om karbonader, kaker, is, pølser og eggerøre - fra morgen til kveld!

 

Kos deg med maten!