Ukemeny med kjapp mat
Ukemeny for deg med dårlig tid
Kjapp og digg mat!
Denne uka avsluttes med årets største koldtbord. I alle fall for de aller fleste.
Det er en hektisk uke for veldig mange, så her gjelder det å henge i stroppen!
Vi skal spise lat fiskeburger, en panne med løk og kebab med myntedressing før festen på søndag.
Ha en smakfull uke!
Mandag: Kjapp, italiensk kyllingrett
Slik lager du den enkle retten: Kok spinat, legg den i en ildfast form, topp med tomatsausen, kyllingfiletene og mozzarellaosten.
Sett den i ovnen og så er middagen ferdig på en halvtimes tid.
Du kan godt servere poteter eller ris til, men det er ikke hver dag jeg trenger stivelse.
Tirsdag: Burgeren som tester hvor lat du er
Den late varianten av denne fiskeburgeren er å kjøpe fiskekaker, legge fiskekakene i hamburgerbrød og ha på majones.
Vel, det kan du saktens gjøre og jeg skal ikke holde det mot deg (på en travel dag).
Men, er du i siget lager du fiskekakene selv, aiolien selv og kanskje til og med hamburgerbrødene. Det er dette som kommer til å gjøre deg stolt. Og er du stolt blir du glad.
Onsdag: En panne med løk
Dette er en sånn løkpanne som jeg vokste opp med. Det må ha vært en av de første tingene jeg "lærte" å lage. Altså, dette handler om å steke løk og kjøttdeig, helle over pisket egg og revet ost.
Verre er det ikke.
Det er godt å servere varme rundstykker til, slik jeg spiste det før. Nå vil jeg gjerne ha litt grønt til - kanskje en enkel salat.
Torsdag: Fisk fra "verdens beste"
Dette er en enkel fiskemiddag. Det mest krevende er å rive tomater på rivjern - og det kan du droppe om du ikke har tid.
Retten er fra boken om personalmaten til "verdens beste restaurant" El Bulli. Enkelt, godt og artig.
Fredag: Syltynn italiener
Endelig fredag!
Og vi skal feire at helgen er her med en suveren, tynn italiensk pizza. Makter du å sette deigen på morgenen og legge den i kjøleskapet vil du oppleve at denne pizzaen er mye bedre enn alle andre du har laget.
Gjør et forsøk! Husk at det bare tar tre minutter å lage denne deigen.
Lørdag: Kebab på spyd
Denne lørdagen koser vi oss med gode lammespyd. Fordi mange forbinder "kebab" med noe som er i pitabrød (og gjerne kjøpes mitt på natten) blir vi overrasket når kebab er på menyen på restauranter med duk. Her serveres kjøttet i helt ny drakt, pent dandert på tallerken, gjerne med en deilig myntedressing. Akkurat som i denne oppskriften.
For å komme i Middelhavsstemning forslår jeg at vi lager oss en clara mens vi forbereder maten (clara er øl og...)
Søndag: Dette er 17. mai!
Og da handler om karbonader, kaker, is, pølser og eggerøre - fra morgen til kveld!
Kos deg med maten!