Ukemeny med enkel mat
Til deg som elsker sprøstekt chorizo, torsk og bacon
Her er planen din for denne uka.
Uka begynner med en tomatsuppe du kan begynne å glede deg til allerede nå.
Og du kan også se fram til sprøstekte chorizopølser, torsk med bacon og en spennende lammerett med porterøl.
Mandag: Rød suppe med smeltet lokk
En deilig tomatsuppe til middag kan ta brodden av en hektisk start på uka. Og akkurat som med skikkelig løksuppe så setter du varme skåler inn i ovnen.
Hvorfor?
Jo, for da får brødskiven med osten tid til å smelt seg deilig og innbydende.
Tirsdag: Sprøstekt chorizo gir den kjappeste middagen
Denne retten er nesten for god til å være sann.
Du er likevel en av de få som vil spise den. Chorizo er nemlig ikke spesielt populært der det spises mest couscous (siden den inneholder svinekjøtt). Sprøstekte biter av chorizopølse gjør seg dog fabelaktig godt med couscous.
Denne retten er så enkel og kjapp som det kan få blitt: Spis couscousen sammen med erter og pølsebitene.
Onsdag: Opprullet kylling
Her får kyllingen låne litt smaker fra appelsin, estragon og aprikos. Det gjør underverker for en hverdagskylling!
Først banker du kyllingbrystet litt flatere før du legger på krydder og appelsinskallet. Så har du på litt olje før du ruller det sammen og fester det med en tannpirker og steker det i panna sammen med biter av aprikos.
Det gjør seg finfint med litt salat, kanskje en tabouleh.
Torsdag: Torsk og bacon
At torsk blir enda bedre med bacon er det ikke mange vil nekte på. Dette er en enkel rett hvor bacon blandes med frisk gressløk og serveres sammen med torsken.
Fredag: Den ovale løsningen
Du husker at karbonader skal være ovale?
Det ser ut til å være det eneste man er enige om. Disse karbonadene er fine å servere med den supergode løken til.
Jeg blir mer og mer opptatt av grønnsaker og vil servere dem med et skikkelig lekkert fat med reddiker, aspargesstrimler, gulrøtter, sukkerert og kanskje en aioli.
Lørdag: Lam og øl
I denne spennende retten møtes lam og øl. Det er ypperlig anledning til å bli mer kjent med øltypen Porter - du finner testen vår her.
Det er maestro Jan Vardøen som har laget oppskriften. Og den er i hands ånd: Enkelt, skikkelig og dødsgodt!
Søndag: Den gode gryten
Vi avslutter denne uka ved å samle oss rundt en god gryte med bacalao. Og så fikk jeg det plutselig for meg at jeg jammen skal servere den med hvitløkbaguetter til.
Ha en smakfull uke!