Ukemeny
Maten du koser deg med
En suppe du ikke går lei av og grillmaten som oser av vår.
Uken er planlagt!
Her er en fiks ferdig ukemeny som gjør uken din litt enklere. Du kan se fram til en vårlig start, en thaisuppe som alltid smaker, grillet makrell og en veldig makelig søndagsmiddag.
Kos det med vårmaten!
Mandag: Grønn og vårlig start
Aspargesen hører våren til. I denne retten får den selskap av bacon. Det er alltid hyggelig.
I tillegg er det pinjekjerner og parmesan som gjør at denne retten blir en flott start på uka.
Tirsdag: Det som gjør fisken best
Foriana er den kuleste blandingen av nøtter, oregano og rosiner som tryller laksen opp i eliteserien.
Hakk, bland og stek det gyllent i smør før du øser den over fisken. (Foriana er også nydelig til kjøtt). Server gjerne laksen med grønne bønner og de beste ovnsbakte potetene som finnes.
Onsdag: Suppa du ikke går lei av
Ukens suppe kommer fra Thailand. Dette er den klassiske thaisuppa som det er umulig å bli lei av. Det skjer noe magisk når kokosmelk, lime, sitrongress og karri blandes.
Du kan gjerne gjøre suppe mer mettende ved å ha i flere grønnsaker, for eksempel grønne bønner, asparges eller til og med brokkoli.
Torsdag: Kokkenes revansjefisk
Denne retten dukket opp i kokeboka om personalmaten til verdens beste (nå nedlagte) restaurant El Bulli.
Det handler om å bake fisk samen med løk, fisk og tomter. Kokkene (og du?) liker det klassiske og enkle.
Fredag: Hamburger på ny måte
Vi klinker til med en skikkelig burger denne fredagen!
Heston Blumenthal er en vår tids matgiganter. Han er like omstridt som populær. Mest fordi maten hans er så "rar" (med mindre du synes egg og baconiskrem, sneglegrøt og spiselige gin-tonics er konvensjonelt).
Denne burgeren har også hans tøtsj, selv om den er mer gjennomførbar enn restaurantmaten til Heston. Om du ikke får tak i Hestons burgere (Mathallen i Oslo bruker hans metode) kan du fortsatt glede deg over den kule osten i denne sausen. Og ikke minst den fabelaktige dressingen som vil endre burgerlivet ditt for alltid.
Lørdag: Grillede vårsmaker med makrell
Asparges og makrell er våren for mange. Inkludert meg. Sammen med båtpuss, kalde morgener og lengsel etter sommerferie.
Du må ikke bruke grill. Grillpanne er nest best, men det går også fint med vanlig stekepanne.
Søndag: Kjapp avslutning
Vi avslutter denne uka med en enkel middag. Selv om jeg liker å servere kalvestek og fine søndagsmiddager hender det at det ikke blir tid til slike kulinariske eskapader.
Så, for en gangs skyld skal jeg nøye meg med en liten, fin, enkel og rask middag: Kok opp vann med litt olje, ha i couscous og erter. Server couscousen med stekt vårløk og pølse - gjerne chorizopølse.
Ha en smakfull uke!