Ukemeny for våren
Menyen som smaker av vår
Her er maten du kommer i vårstemning av.
Vi feirer at det livnar i lundar denne uka!
Asparges får lov til å åpne ballet i en elegant pastarett. Og den dukker også opp i den vårlige suppa som kommer på onsdag.
Eller kan du glede deg til den kule torskeretten og avslutningen på uka: Chili con carne.
Mandag: Grønn vårpasta
Vi begynner med en vårlig pastarett. Her er det asparges som spiller hovedrollen. De norske aspargessene har ikke dukket opp av jorda riktig ennå, men da kan vi glede oss til de kommer.
Nå du vet at pastaretten også inneholder bacon, pinjekjerner og parmesan er saken klar: Dette er en vinner.
Tirsdag: Den enkleste fiskemiddagen
På lik linje med laksen med sennep og honning og verden beste kjøttboller er dette en klassiker for Klikks lesere.
Jeg elsker denne superenkle middagen: Lag remulade ved å kjøre sammen sennep, eggeplomme, solsikkeolje og litt sitronsaft. Om jeg fortsatt har noen av gode ansjosene bruker jeg det også. Og kapers! Men, ikke alle liker det.
Skjær selleriroten opp i fyrstikker og vend inn remuladen. Og det er denne du serverer med fine skiver av røkelaks.
Onsdag: Sunn suppe
Om du ikke har laget denne før så sjekk ut videoen her (ett minutt og 19 sekunder....).
Det er Bill Granger som lager den og videoen er hentet fra BBCs programserie. Det som virkelig gjør denne frisk og deilig er en god neve med mynte og bruken av sitronskall.
Torsdag: Torskekuler
Disse kulene er en artig vri på torskemiddagen. Server de gjerne med couscous, men jeg vil helst holde en knapp på den supre salaten fra samme sted, nemlig tabouleh. Det er suverent sammen med falafeltorsken denne torsdagen.
Fredag: Snacks til middag
Jeg elsker å være politisk ukorrekt i matveien. Og en liten djevel i meg fryder seg over å servere nachochips til middag, med deilig krydret kjøttsaus. Og når dette får litt tid i ovnen og jeg ser osten smelte over sausen og nachochipsen merker jeg hvor godt det er å la alle hemninger slippe. Her er det matfest!
Lørdag: Fin middag
Denne retten hører til blant de elegante. Ideen er å blande sammen brokkoli og smøreost og rulle det sammen i fileter av flyndre.
Høres det komplisert ut?
Det er ikke det. Lover.
Fisken blir supergod når du baker den i ovnen og serverer med smørstekte valnøtter og rosiner (ja, rosiner!).
Denne kan du gjerne servere noen bakte poteter til.
Søndag: Chili søndag
Vi avslutter denne uka med ei skikkelig gryte. Denne oppskriften på chili con carne har til gode å noen som ikke liker den.
Du kan gjerne justere chilimengden, den er i utgangspunktet ganske mild.
Ha en velsmakende uke!