Ukemeny

Ukemeny med hjemmelaget mat

Spiser deg glad med denne menyen.

OPPSKRIFT PÅ EMPANADAS: Empanadas er nydelige, små godbiter med varmende, godt krydder. Disse er gratinerte.
OPPSKRIFT PÅ EMPANADAS: Empanadas er nydelige, små godbiter med varmende, godt krydder. Disse er gratinerte. Foto: Foto: Erik Hannemann
Sist oppdatert

Endelig mandag!

Her kommer en rykende fersk ukemeny. Hver uke får du en ny ukemeny fra Klikk.no. For å være sikker på å få det med deg kan du "like" Facebooksiden vår.

Mandag: Løksuppe

Vi begynner med en deilig, varmende løksuppe. Det man er ute etter i en løksuppe er at løken karamelliserer seg. Når det er på plass gjenstår å gratinere suppen i ovnen med ost. Noen liker litt ost, jeg liker mye.

Du får også brukt opp gammelt brød med denne oppskriften. Det legger du nemlig i suppa før du setter den i ovnen.

Løksuppe er perfekt mandagsmat!

Tirsdag: torsk med sitronsmør

Januar er en av de beste torskemånedene. Fra gammel av heter det at man ikke skal spise torsk i måneder uten "r" fordi fisken kunne ha mark i seg på våren og sommeren. Sjansen er mindre for det i våre dager. Og nå er det uansett januar.

Denne retten er laget med et herlig sitronsmør og fisken serveres med deilige glaserte grønnsaker. (Har du ikke glasert grønnsaker før er det lurt å lese dette).

Onsdag: Ovnsbakt pasta

Hva er mer lunt og trivelig enn en form med ovnsbakt pasta? Da blir det i alle fall godstemning hjemme hos meg. I denne formen finner du tomat, kjøttdeig og deilig mozzarella som gjør seg godt i ovnsbakt pasta.

Torsdag: Saltbakt fjellaure

Sjekk denne saken (og se videoen av saftig fisk...) før du saltbaker for første gang. Jeg kan garantere at det ikke blir siste gang.

Fisken kan du servere med veldig mye. For eksempel sopp med fennikel eller persillerotmos.

Fredag: Empanadas

Et vist meksikansk drag også over denne fredagen. Empanadas er absolutt beslektet med quesadillas, men her får du en ekstra dimensjon når deigen blir nystekt i ovnen.

Lørdag: Italienske kjøttkaker

Kjøttkaker kan være så mangt. De klassiske norske er supre, men denne lørdagen faller valget på de italienske. Der er det blandet inn litt bacon og parmesan. Og linsesalaten du serverer til er snadder til de saftige kjøttkakene.

Søndag: Kyllingsnitsel

Vi avslutter uka med kylling. Kyllingfiletene smaksettes med salviesmør og timian. Servér gjerne noen ovnsbakte rotfrukter sammen med potetene.

Ha en smakfull uke!

Denne saken ble første gang publisert 07/01 2013, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også