Ukemeny

Ukemeny med grillmat

Nå er det grillmat som gjelder!

Først publisert Sist oppdatert

Godværet ser ut til å skinne det ene øyeblikket, men så forsvinne det andre. Den norske sommeren er her igjen.

Den norske sommeren ser på den måten ut til å bli et speilbilde av vinteren i Bergen. På en tur med Fløybanen opplever man ikke sjelden sol, sludd, snø og hagl. Det er som et fillete teppe som kommer over landet og så er det å sette lit til flaksen.

En ukemeny med grillmat må derfor være kompatibel med innekokkelering. Og det er heldigvis ikke vanskelig. Nedenfor er denne ukens meny. Det er lagt opp til grilling, men maten kan altså fint lages under tak på komfyren - og har du grillpanne så kan du også få smaken av godvær...

Mandag: Grillet laks med potet- og pestosalat

Vi begynner å grille laks. Om du ikke er sikker på hvordan det gjøres, så ta en titt på denne videoen.

Tirsdag: Asparges med reker

Asparges er nydelig på grillen. I denne retten serveres de med reker, løyrom og en kongelig hollandaisesaus. Sjekk hvordan du lager hollandaise her, eller gjør det enkelt ved å blande majones, rømme, litt sitron og eventuelt litt gressløk. (Se også de andre syv sausene med to ingredienser).

Onsdag: Kylling og chèvre

Enkel mat med substans er herlig. Denne kule retten tar bare fem, ti minutter å lage om grillen er varm. Del opp eple og fennikel og bland med sitron og olje. Blande det med biter av chèvre og legg på grillede kyllingbryst. Vips!

Torsdag: Grillede auberginer og røkt peppermakrell

Auberginer er grillens beste grønnsaksvenn. Hvordan varmen fra grillen transformerer det uspiselige og urkjedelige ved auberginen til noe som er supert er stadig en av kjøkkenets store mysterier. Ta deg bryet med å lage dressingen, så har du en virkelig godtbit i møte.

Man kan nøye seg med denne retten eller også lage litt god peppermakrell til på nygrillet brød.

Fredag: Kylling på ølboks

Den store klassikeren er øl på kyllingboks. Når det bildet dukker opp vet man at sommeren står for tur. Poenget med denne teknikken er at ølet i boksen skal dampe kyllingen innenfra. Nå er det omdiskutert hvor mye dette påvirker kokeprosess og smak, men det ser kult ut. Og viktigere: Det blir godt!

Til kyllingen foreslår jeg å lage en den beste potetsalaten jeg vet om.

Lørdag: Lammekoteletter

Lammekotelettene dukker opp denne lørdagen. Og de serveres paprika, squash og mynte.

Søndag: Grillet salat og blåskjell

Til slutt kommer det måltidet jeg gleder meg mest til. Nemlig grillede blåskjell med grillet salat. Se her hvordan du lager blåskjellene!

Og med det ønsker jeg en varm, gloheit matuke!

 

Les også:

Matquiz: Klarer du alle ti?

De raskeste middagene

10 retter med kjøttdeig

Gryterettene som redder hverdagen

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!