Ukemeny
Kjappe oppskrifter for uka
Her er ukemenyen for deg som gjerne vil lage noen kjappe middager.
Med dagene og ukene fulle av aktiviteter gjelder det å holde energinivået stabilt med gode og lettvinte middager.
Her er menyen for deg som er i samme båt.
Mandag: Linsesuppe
Jeg har alltid vært forrykende glad i supper. All slags supper - tynne, milde, fyldige og hete. Her går alt ned på høykant. Og det er jo lite som slår en god og varm suppe når det er isende kaldt ute!
Lager jeg suppe i helga, kan jeg gjerne bruke tid på å lage en god kraft, men det har jeg ikke tid til i hverdagen. Da bruker jeg fond eller enkelte buljongmerker som ikke har altfor mye salt i seg. Baconet, som jeg bruker i denne suppa, er også med på å gi en dyp og rund smak til det ferdige produktet.
Tirsdag: Spaghetti carbonara med kremostsaus
Jeg er ikke bestandig like flink til å planlegge middagene vi skal spise mange dager i forveien, men har bestandig et godt lager med basisvarer stående i både kjøkkenskap og kjøleskap. Bacon bruker jeg til alt mulig hele tiden. Så lenge pakken ikke er åpnet, har den lang holdbarhet, så det bruker å være noen pakker i kjøleskapet klare til bruk. Det samme gjelder med kremost i ulike varianter. I tillegg til å være godt på skiva, gjør den seg i mange varmretter også.
Onsdag: Torsk med urter og couscous
Ungene her i huset har fått skikkelig dilla på torsk i det siste og da er ikke mor sen å be. Torsk på bordet i en fei!
Torsdag: Pizza på tykke tortillalefser med kjapp pizzasaus
Når sulten er stor og tiden knapp, er det kjekt å ha noen gode kort i ermet. Tortillalefser funker strålende som pizzabunner, og nå er det faktisk mulig å kjøpe tortillalefser som er ekstra tykke slik at de passer enda bedre som kjappe pizza-bunner.
Fredag: Kyllingsnitsel med salviesmør
Disse kyllingsnitslene lager jeg gjerne både på tavle hverdager og i helgene når jeg har bedre tid. De er jo så gode! Griljeringen gjør at skorpen på kyllingen blir helt knasende sprø mens selve kjøttet blir akkurat så saftig som kyllingkjøtt skal være.
Tips! Velg gjerne kyllingbryst med skinn på, hvis du finner det i butikken. Da er du garantert en enda sprøere skorpe.
Lørdag: Blåskjell med cider
Dette er skikkelig snaddermat som jeg elsker. Sitte å plukke og slurpe i seg saftige skjell og dyppe brødet i kraften, så jeg er sikker på at intet går til spille.
Søndag: Kjøttgryte med muskattgresskar
Gode gryter som nærmest lager seg selv er virkelig en stor favoritt som vi spiser masse av hele vinterhalvåret. Denne kan du la stå å putre på stekeplata nesten hele dagen eller sette i stekeovnen på 125 grader, og la den stå lenge.
Oppskriftene er levert av Marit Westlie, som skriver bloggen Fru Timian. Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her
Les også:
Slik blir det tre forretter av en salmalaks
Dette er det beste brødet du kan bake
Denne kyllinggryta lager du i dag
Denne saken ble første gang publisert 28/10 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.