Ukemeny med oppskrifter for hele uka
Jålete, svensk husmannskost
Menyen byr også på rund kylling og mandagsfest.
Her er ukens ukemeny!
Denne uken byr vi på hamburger med eggende innhold, rund kylling og jålete svensk husmannskost. Men først: Mandagsfest!
Mandag: Velkommen til mandagsfesten!
Vi begynner enkelt. Kok opp couscous og bland den med masse, deilige irrgrønne erter. Erter og couscous er genialt sammen, det tar bare to, tre minutter så er det klare.
Og det blir ikke mindre å glede seg til når chorizo-pølsa kommer på denne mandagsfesten!
Tirsdag: Bakt fisk på fløyelsmykt underlag
Det er Håvard Husrem som har lagt inn denne oppskriften. Glimrende og enkel!
Du baker fisk sammen med en masse aromater og serverer på en silkemyk blomkålpuré.
Onsdag: Rund kylling
Denne onsdagen vil kylling- og potetmosretten se litt annerledes ut. Nemlig rund!
Det gjør middagen litt mer artig.
Torsdag: Torsk og mandler
Skjær potetene i terninger og kok dem møre (det går fort om terningene er små). Skjær også squashen i små terninger og stek den sammen med løk - ha potetene i panna når de har kokt 7-8 minutter.
Dette smaksetter du med dill, appelsin og mandler. Og da gjenstår det bare å legge stekt torsk på toppen.
Fredag: Hamburger med eggende sentrum
Endelig fredag! Og når kvelden har kommet og alt roer seg ned, da er det tid til en skikkelig burger. Med innebygget egg. Du ser her hvordan (i all verde) dette gjøres.
Lørdag: Lørdagskoteletter
På lørdag er det grillede koteletter på menyen!
Og de skal serveres med grillede pestopoteter og deilige grønnsaker.
Søndag: Jålete, svensk pytt-i-panne
Dette er en luksusvariant av pytt-i-panne, oppkalt etter Hotell Rydberg i Stockholm (som ble bygget ved hjelp av grosserer Abraham Rydberg).
Det er litt poteter i gryta, men jeg ser for at en deilig sopprisotto gjør denne ganske fortreffelig!
Ha en skikkelig, god og smakfull uke!