Det beste pinnekjøttet får terningkast seks!

Vi har testet 16 typer urøkt pinnekjøtt.

EKSPERTENE: Smakstesten av urøkt pinnekjøtt er utført av Tore Teigen og Frank Johansen, begge pensjonerte pølsemakermestre som også har vært fagdommere i NM i kjøtt flere ganger. Foto: Tore Fjeld
URØKT PINNEKJØTT: Vi har testet 16 typer. Foto: Tore Fjeld
URØKT PINNEKJØTT: Vi har testet 16 typer. Foto: Tore Fjeld
URØKT PINNEKJØTT: Vi har testet 16 typer. Foto: Tore Fjeld
URØKT PINNEKJØTT: Vi har testet 16 typer. Foto: Tore Fjeld
Publisert Sist oppdatert

Om testen:

Smakstesten av urøkt pinnekjøtt 2014 er utført av Tore Teigen og Frank Johansen. Begge er pølsemakermestre med lang erfaring fra kjøttbransjen og som blant annet har vært fagdommere i NM i kjøtt flere ganger. 

Produktene er testet blindt og vurdert ut fra smak og utseende, og gitt terningkast ut fra et samlet helhetsinntrykk. Pinnekjøttet er vannet ut i 15 timer, deretter dampkokt på rist i cirka 3 timer. Testpanelet har vurdert smaken på pinnekjøttet ferdig tilberedt, og i tillegg vurdert utseendet på pinnekjøttet før og etter koking.

Testutvalget representerer en stor andel av de ulike typer pinnekjøtt som er til salgs i norske dagligvarekjeder, og som er til salgs over hele landet.

Produktene er handlet inn i uke 48 hos Meny, Rema 1000, Coop Mega og Rimi i Oslo. Prisene som er oppgitt er kilopris i de butikkene varene er innkjøpt og kan variere.