Test av brødkniver

- Det råeste jeg har vært med på

Begeistring for den beste brødkniven - vi har testet ni.

TEST AV KNIVER: Vi har testet ni brødkniver, og forskjellene er store.
TEST AV KNIVER: Vi har testet ni brødkniver, og forskjellene er store.
Først publisert Sist oppdatert

Om testen:

Ekspertene: Bakesjef ved Godt Brød og deltaker på bakelandslaget, Thomas Valand, og knivsliper Gunn Kristine Smeby. Hun driver knivsliperiet Skjerp Deg Knivsliperi.

Brødknivene: Vi har testet ni forskjellige brødkniver på markedet i prisklassen 80 til 1700 kroner. Utvalget er bestemt ut i fra hvilke kniver det selges mest av i butikker som Jernia, Kitch’n, Rafens og Traktøren.

Brødkniv fra Ikea skulle også være med i testen, men uteble, da deres modeller på vei ut av markedet. Den nye modellen kom ikke inn i tide til testingen.

Kriteriene: De fem kriteriene knivene er blitt bedømt på, er størrelse, vekt, knivblad, grep og design. De tre første kriteriene er mest vektlagt, da grep og design er mer av en smakssak.

Testingen: Hver kniv er testet av begge ekspertene på tre forskjellige brødtyper: formloff, halvgrovt brød og kompakt müslibrød. Sistnevnte inneholder utfordringer som forskjellige typer frø, nøtter og tørket frukt, i tillegg til at det har ekstra hard skorpe.