Mat

Oppskrifter på fristende matpakke

Asiatisk dragon bowl med peanøttsaus med koriander og balsamico. 
Asiatisk dragon bowl med peanøttsaus med koriander og balsamico.  Foto: Brendan Mulholland / Shape Up
Først publisert Sist oppdatert

Matpakke er så mye mer enn brødskive! Sjekk disse fristende favorittene, og pakk med deg luksus i bagen.

Asiatisk dragon bowl med edamame og peanøttsaus

1–2 porsjoner

Denne sunne vegetarlunsjen blir garantert en ny favoritt. Og peanøttsausen er virkelig prikken over i-en.

Du trenger:

50 g ris (rød eller brun), kokt
i grønnsaksbuljong
50 g frosne edamame soyabønner, kokt i saltet vann
½ gulrot
¼ paprika, blanding av rød og gul
10 sukkererter
2 reddiker
3 cm agurk
Sesamfrø til pynt

Peanøttsaus:

80 g peanøttsmør
1 ½ ss riseddik
2 ss soyasaus
2 ss agavesirup (eller honning)
2 ss vann
1 ts fersk ingefær, revet
½ fedd hvitløk, revet

Slik gjør du:

Kok risen etter framgangsmåten på pakningen, men ha i en halv terning med grønnsaksbuljong i kokevannet. Sett til side for å avkjøle.

Kok opp vann med en klype salt til de frosne edamamebønnene. La dem ligge i vannet i 1 minutt. Avkjøl.

Bruk en potetskreller til å lage tynne skiver av gulroten. Gjør det samme med paprikaen. Legg sukkerertene i iskaldt vann i et par minutter. Skjær reddikene og agurken i tynne skiver med en ostehøvel.

Peanøttsaus: Pisk sammen peanøttsmør, riseddik, soyasaus, agavesirup og vann. Ha i revet ingefær og hvitløk. Rør alt godt sammen. Ha i litt mer vann hvis du synes sausen blir for tykk.

Pakk alle ingrediensene til lunsjen i en plastboks og ha peanøttsausen i en liten boks for seg selv. Ha gjerne et lag med ris i bunnen av boksen, under de andre ingrediensene. Ha sesamfrø i en egen pose og pynt retten før du spiser.

Fargerik pastasalat. 
Fargerik pastasalat.  Foto: Brendan Mulholland / Shape Up

Fargerik pastasalat med koriander og balsamico

1–2 porsjoner

Du trenger:

100 g pasta (Fusilli eller Farfalle tricolore)
½ middels søtpotet, kokt
i terninger
1 ss olivenolje
2 fedd hvitløk, finhakket
10 cherrytomater – delt i to
¼ ts salt
½ ts sukker
50 g svarte bønner, ferdig kokte
¼ gul paprika, i terninger
¼ rød paprika, i terninger
Fersk koriander
Kremet balsamico

Slik gjør du:

Kok pastaen «al dente», omtrent 1 minutt kortere enn angitt på pakningen. Sett til side for å avkjøle.

Skrell søtpoteten og del den opp i terninger. Kok søtpotetterningene i ca. 10 minutter, til de så vidt har blitt myke. Avkjøl.

Varm olivenolje i en stekepanne. Ha i finhakket hvitløk og stek i et par minutter. Tilsett cherrytomater, salt og sukker. La det steke i noen minutter til. Bland inn svarte bønner, gule og røde paprikaterninger og litt hakket koriander. Avkjøl. Bland sammen pasta, søtpotet, blandingen fra stekepannen og litt kremet balsamico i en stor bolle.

Overfør alt til en lunsjboks, og pynt med ferske korianderblader og kremet balsamico.

Byggrynsalat med fetaost. 
Byggrynsalat med fetaost.  Foto: Brendan Mulholland / Shape Up

Byggrynsalat med fetaost

1–2 porsjoner

Mamma, jeg tror du vet hvorfor vi ikke kommer på besøk til deg
Pluss ikon
Mamma, jeg tror du vet hvorfor vi ikke kommer på besøk til deg

Du trenger:

100 g byggryn
3 ss soltørket tomat, hakket
30 g fetaost i små terninger
50 g kikerter, ferdig kokte
15 oliven, delt i biter
3 ss fersk pesto
Kvernet pepper

Slik gjør du:

Ha rikelig med vann med en klype salt i en middels stor kjele, kok opp. Ha i byggryn og kok i ca. 20 minutter. Tøm av vannet og skyll byggrynene i kaldt vann for å avkjøle dem.

Bland inn soltørket tomat, fetaost, kikerter, oliven og fersk pesto. Ha i kvernet pepper etter smak, og rør godt sammen. Ha gjerne på litt fersk basilikum på toppen.