God fiskemiddag
Stekt laks
Stekt laks og asparges er en god kombinasjon. Her er dagens middag!
Grillet laks med asparges og sennepsmousseline
(4 porsjoner)
Ingredienser:
4 sk laks til grilling
Olje
Salt
Pepper
2 bunter asparges
Sennepsmousseline: (Dette er en saus som bør lages rett før servering)
4 stk eggeplomme
1 dl vann eller tørr hvitvin
1 ts sitronsaft
Salt
Pepper
1 ss fin dijonsennep
1 dl crème fraîche
1 dl fløte
Fremgangsmåte:
1. Pensle lakseskivene med olje og dryss med salt og pepper.
2. Stek laksen på den ene siden til fisken er nesten gjennomstekt.
3. Asparges skrelles og den nederste grove stilken skjæres av. Pensle med olje og stek i 4-5 min.
4. Visp sammen eggeplommer, vann/vin, sitronsaft, salt og pepper, sett bollen over vannbad og pisk til massen blir luftig og lett. Massen må ikke koke den skal holde seg på ca 80 °C, ta ev bollen av og på vannbadet. Massen skal være så tykk at den henger på vispen når den er ferdig.
5. Visp sammen créme fraîche og fløte til det er halvstivt tilsett sennep og vend kremen inn i eggeblandingen.
6. Sausen må ikke koke. Server straks.
Dersom du ønsker ekstra tilbehør til denne middagen, kan du koke noen poteter og servere til.
Velbekomme!
Denne saken ble første gang publisert 13/08 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.