Ukemeny med sunn burger
Ukemeny med det beste kjøttet og sunn hamburger
Det er lov å være matsmart.
Denne uka byr vi på røkt fisk, kjøttdeig og makaroni, sunn hverdagsburger og (for de som får tak i): Kokte oksekjaker.
Her er ukens ukemeny!
Mandag: Den enkleste, kule hverdagsmaten
Denne enkle retten innebærer nesten ikke matlaging. Du trenger bare å koke egg. Og resten går nærmest av seg selv.
I de siste har jeg fått øynene opp for "kippers" på boks. Funker for meg, selv om jeg foretrekker de ferske i fiskedisken.
Tirsdag: Torsk med godt følge
Ideen er like enkel som den er god: Først dypper du torskestykkene (tenk tykke, deilige stykker) i sennep, og så i hakkede, friske urter. Nå er den klar til å bakes.
Server det hele med deilig couscous.
Onsdag: Kjøttdeig og makaroni i god form
Dette er dagen du skal steke kjøttdeig, koke makaroni og lage hvit saus - og hele alt sammen i en ildfast form med masse, deilig ost på toppen. OK?
Torsdag: Sunn hverdagsburger
Det heter fiskeburger. Men, egentlig er ikke annet enn fiskekaker som klemmes mellom to hamburgerbrød, påsmurt litt dressing (aioli) og noen grønnsaker. En gnistrende fin hverdagsmiddag!
Fredag: Se for en vingård...
Den franske klassikeren som aldri vil gå av moten. Det handler om å koke en kylling (opprinnelig en hane) i en flaske vin sammen med bacon og grønnsaker. Du ser det for deg, hele scenen på en fransk vingård, hvor fuglen ribbes, hakkes og dumpes i gryta og bonden som åpner vinen og tømmer hele flasken, så nær som et lite glass til seg selv.
Prøv å få den følelsen når du lager coq au vin.
Lørdag: Det beste kjøttet i en gryte
Lørdag er en velsignet matdag. Du har nemlig tid til å koke oksekjaker lenge. Får du ikke tak i oksekjaker, så oksehaler en fin erstatning. Annet billig storfekjøtt er også fint.
Målet er å skape nydelig, mørt kjøtt i en herlig, tomatisert saus. Skikkelig lørdagskos.
Søndag: Grateng med tre triks
Denne uka er en fabelaktig fiskegrateng som setter punktum. Det er mange ting som gjør denne så god: Det er sopp i den, det er omtrent en tredjedel røkt fisk og dessuten lages den med potetmos.
Ha en smakfull uke!