Slik får du sommermaten på bordet
En uke med med fransk avslutning
Denne uka byr vi på toscansk bondesalat, kylling i karri og en helg i Lyon.
Gled deg til denne matuka!
Mandag: Toscansk bondesalat
Panzanella er opprinnelig fra Toscana. Den er like enkel som den er god.
Opprinnelig bruker man daggammelt brød som er ypperlig til å suge opp tomatsaftene. Ikke glem edikken! Den er helt esensiell.
Tirsdag: Skjell og eplesider
Damp blåskjellene i eplesider og få sommeren inn på middagsbordet!
Ja, du kan gjerne servere hjemmelaget brød til - og da er selvsagt øllebrødet det enkleste...
Onsdag: Grønn kylling
Denne kylling- og avokadosalaten er det Clotilde som har laget. Det er lett og lettvin, som alltid fra den kanten.
Torsdag: Den aller nyeste kålen
Nykålen finner man bare noen få uker tidlig på sommeren i butikkene. Og den gjør seg veldig godt sammen med laks og dill. Det er nøyaktig det du får i denne retten.
Den går lynkjapt å lage og er til og med ganske sunn, denne retten.
Servér gjerne noe mer grønt til, for eksempel en potet- og reddiksalat.
Fredag: Kyllingklubber og karri
Dette er hyggelig, rimelig og supergod mat for en fredag.
- Jeg vil heller ha dette enn hamburger, var det jeg fikk høre fra den yngre garde.
Har du lyst til å kline til, så klask sammen en deig og lag noen nydelige nan-brød!
Lørdag: Poteter fra Lyon
Det som gjør potetene så gode er løken. Ja, faktisk.
Og så steker du laksen på denne måten:
Søndag: Den salaten glemmer du ikke
Uka avsluttes med en fortreffelig grillsøndag, så får vi håpe været er godt nok.
I likhet med potetene og laksen er denne retten hentet fra Lyon, matbyen i Frankrike. Bruk akkurat det kjøttet du vil, det er dressingen og salaten som er det viktigste her!