Ukemeny
Gjør dette til en smaksuke
Iitaliensk hurtigmat og streetfood fra Thailand står på menyen denne uka.
Endelig mandag!
Det må jo bety at det er mye å glede seg til. Og det er det på denne ukemenyen! Vi starter med italiensk hurtigmat og er innom gatehjørnet i Bangkok i Thailand, før vi ender på kjøkkenet til mor denne uka.
Her er ukens ukemeny!
Mandag: Italiensk hurtigmat
Vi begynner med en italiensk snacks. Pandorato-ideen at å legge ost og skinke (eventuelt sardiner) mellom to loffskiver som henger sammen, dyppe dem i egg og melk og så steke dem gylne.
Denne er veldig kjapp og jeg kan være med på å diskutere om den kvalifiserer til middagsmat.
Spe på med noen friske grønnsaker om du vil.
Tirsdag: Nei, så enkelt det er å lage fiskekaker!
Det er på høy tid å lage fiskekaker! Ha alle ingrediensene i blenderen, kjør! Form til kaker og stek. Så enkelt er det.
Til fiskekakene kan du servere en kul blomkålgrateng til.
Onsdag: Suppe på en mystisk rot
Ta en titt på videoen av jordskokksuppa - og se om du vil lage salaten også (som er i oppskriften). Røkt rypekjøtt er vanskelig (tett på umulig) å få tak i, så bruk noe annet.
Torsdag: Streetfood fra Thailand
Ukens mest eksotiske innslag kommer fra Thailand. Pad thai, i en eller annen variant, er det vanligste å få som street-food. Det handler om å steke nudler med kylling og egg - og så kommer mesteparten av smaken fra chilipasta. Pass på at du justerer styrken, slik at du ikke ender opp med noe du synes er for sterkt til å spise.
Fredag: Den ultimate cheeseburgeren
Denne burgeren kalles den ultimate burgeren. Og den er fransk.
I videoen og oppskriften lages den av andekjøtt. Det er dyrt og vrient å få tak i her til lands, så du kan fint bruke kylling. Men, det store trikset er å pakket kjøttet rundt en sjenerøs bit med ost - og da snakker vi om en brie, camembert eller vacherin (som han bruker i videoen).
Lørdag: Høstens høydepunkt
Denne lørdagen er det duket for høstens høydepunkt, nemlig lammecarré. I denne oppskriften finner du kantareller, bakt sjalottløk, kremfløte og hvite bønner. Det er bare å glede seg, videoen ser du her.
Søndag: Paien du gleder deg til å servere
Vi avslutter uka med et lite kunststykke av en pai. Den fyller du med reker og fisk. Når du ser bildet så vet jeg at du gleder deg til å servere den!
Ha en smakfull uke!
Les også: