Treretters meny

En helgemeny med masse god mat

Biff i helgen? Prøv denne sausen...

OPPSKRIFT PÅ PEPPERSAUS: Endelig har vi den perfekte peppersausen.
OPPSKRIFT PÅ PEPPERSAUS: Endelig har vi den perfekte peppersausen. Foto: Foto: Erik Hannemann
Sist oppdatert

Endelig helg!

Og nå begynner det virkelig å bli godt matvær. Er det ikke rart hvor lyst man får på god mat når det er kaldt ute?

Oppskriftene på denne helgens treretter bærer preg av at jeg er sulten (se tidligere treretters menyene her).

Jeg har lyst på en lekker forrett, biff med en suveren peppersaus (med cognac), fløtegratinerte poteter og karamelliserte munker til dessert. Høres godt ut?

Forrett: Skagenrøre

Skagenrøre er enkelt (og har en morsom historie du kan fortelle). Ideen er å blande skalldyr (reker, krepsehaler etc) og blande med crème fraîche og majones som du smaker til med cayennepepper, sitron og urter. Dill er supert.

Hovedrett: Biff med peppersaus, fløtegratinerte poteter og squashsalat

Ingen kan beskylde meg for å være avant garde i matveien med denne menyen. Dette er hentet fra hylla De mest populære rettene.

Pass på at du steker biffen perfekt og får det slik du vil. Og så kan du glede deg til sausen: Den skal du nemlig sette fyr på! Husk bare å trekke panna bort fra stekeplata slik at det ikke tar fyr.

Fløtegratinerte poteter er alltid godt. Og så spanderer vi på en enkel squashsalat som vårt grønne alibi. Den blir enda bedre med litt stekte mandler...

Dessert: Munker

Til slutt baker vi en klassiker - nemlig munker. De små, sprø og karamelliserte lekkerbiskenene er så gode at jeg får vann i munn bare ved å tenke på det. De ligner litt på caneles - som også er supergode.

Og med dette ønsker jeg en riktig god helg!

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.

 

Les også:

De deiligste eplekakene

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 18/11 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også