Torsk panert med puffet ris
Du har ikke spist torsk på denne måten
Enda et sprøtt forslag.
Torsk panert med egg og brødrasp har du smakt. Teknikken er menneskenes løsning på problemet med at fiskens overflate ikke er sprø fra naturens side.
Med jevne mellomrom dukker det opp nye ideer for å takle dette. Selv kom jeg over det geniale trikset med cornflakes for litt siden.
Og alle som har spist fish 'n chips vet hva dette handler om: Fisken blir uendelig mye bedre med et sprøtt, knasende ytre. (Skal du lage fish 'n chips, kan jeg på det varmeste anbefale denne røra med øl).
Rachel Khoo lager en morsom variant som du kan se i videoen. Her er det puffet ris som brukes til å panere fisken. Oppskriften finner du nedenfor.
Puffet ris
Puffet ris er riskornets svar på maisens popcorn. Det er flere måter å lage puffet ris på. Den vanligste måten å produsere den ultralette frokostfavoritten på er å sette risen under høyt trykk og slippe inn litt damp. Pang! Så får du puffet ris.
Men, det finner flere metoder. Om du har lyst til å prøve å lage det selv, så ta en titt på denne videoen:
</p> <p>(Han sier 600 fahrenheit i videoen og det tilsvarer 315 grader Celsius, altså ekstremt varmt. Det høres veldig, veldig varmt ut, og andre steder vil fortelle deg av 200 grader holder i massevis, altså omtrent samme temperatur vi steker pommes frites i.)</p> <p>Det er verdt å nevne at puffet ris fåes kjøpt i butikken. Og det er slettes ikke dyrt. Får du tak i det, ja, så kan du glede deg til å spise torsk (eller annen fisk) på en ny måte.</p> <p> </p> <p>Foruten den kule torskeretten er det også noen herlige spare-ribs og en kake å se fram til.</p> </div>
Les også: