Test av vaffeljern
- Dette jernet er helt konge!
En klar vinner da vi testet vaffeljern.
Om testen:
Vaffeljernene ble testet av Jonathan Larsson som driver Haralds Vaffel i Gamlebyen i Oslo.
Larsson sprayet alle jernene med melange før han stekte mellom fem og ti vaffler per jern, og deretter rengjorde alle jernene.
Han ga terningkast 1 til 6 på disse kategoriene: brukervennlighet, steking, rengjøring og design. Hele skalaen er tatt i bruk.
Deilige vaffeltips
- Vaffelen har fortsatt en sterk posisjon i norske hjem, noe som er veldig unikt. Norge er en vaffelnasjon og det lages og spises opp til en gang i uken i mange hjem, sier Åsland.
Og når dette rette jernet er på plass da er det bare å begynne å eksperimentere med røren.
- Prøv deg fram med litt morsomme ting, som for eksempel revet brunost eller sjokolade, sier Åsland.
Og hvis du ikke har tid til å eksperimentere har Klikk.no oppskriften på den perfekte vaffelrøren.
Vi har også en oppskrift på grove vafler som kan brukes til hverdags som alternativ til brød eller knekkebrød.
- Du må ha høy temperatur når du steker vafler. Da steker de raskt, blir sprø utenpå og myke inni. Også må du vente til jernet er blitt skikkelig varmt før du heller i røren, sier Larsson.
Han understreker at alle jernene som var med i testen steker brukbart, selv om det helt klart er forskjell på dem.
- Så det er bare å prøve seg fram og finne ut av hvor mye røre du trenger og lignende for å få de vaflene du liker best, sier Larsson.