Test av urøkt pinnekjøtt
Vinneren koster halvparten av den dyreste
Vi har testet 15 typer urøkt pinnekjøtt.
Om testen
Utvalg og kriterier
Kjøttet i testen er alt vi fant av urøkt pinnekjøtt i vår butikkrunde i Oslo 30. november. Kjøttet er handlet inn på Meny, Rimi, Rema 1000, Coop Mega, Kiwi og Spar.
Testpanel
Victor Ramos, kjøkkensjef fra ISS. Styrer storkjøkkenet i Egmont-bygget i Nydalen.
Sebastian Myhre, kokk.
Christopher Sjuve, matredaktør Klikk.no. Kjent fra flere tv-programmer og aktuell med boka "Alt blir bedre med bacon".
Testmetode
Kjøttet er vannet ut den tiden som er angitt på pakkene. Det varierer fra 6 til 30 timer. Det er byttet vann underveis der dette er anbefalt. Kjøttet er dampet i 2,5-3 timer.
Kjøttet er anonymisert i testen - ingen vet hvilket kjøtt de har smakt på. Kjøttet er smakt uten tilbehør - vann og brød har vært tilgjengelig for å nøytralisere og slukke tørsten. Tre og tre typer kjøtt er smakt samtidig - smaksnotatene underveis er sammenfattet i testresultatet.
Denne saken ble første gang publisert 03/12 2015, og sist oppdatert 29/06 2017.