Test av sjokoladepålegg
Vi har testet sjokoladepålegg
Vi har testet 19 typer sjokoladepålegg.
Et skikkelig godt, nybakt brød, eller verdens beste loff med sjokoladepålegg er en ganske så uimotståelig kombo for de fleste store og små.
Utvalg
Vi har testet sjokoladepålegg. Vi har tatt med de variantene du finner hos de store matvarekjedene. Både med og uten nøtter, med ost, allergivennlige og økologiske.
Eksperten
Annemari Erlbeck har testet pålegget for oss. Hun er konditor med sjokolade som spesialitet. Hun har en lang rekke første- og andreplasser i NM i konditorkunst pluss 2 plass i kokke-OL. Annemari jobber som konditor på Restaurant Fabel i Fredrikstad.
Testen
Alle påleggene er testet blindt. Vi har altså ikke vært ute etter barnesmaken her, men hva en ekspert på sjokolade mener om sjokoladepålegg.
Kriterier
Påleggene er vurdert på duft, smak og konsistens, der smak selvsagt er det viktigste. Vi har vært ute etter den gode sjokoladesmaken. Er det nøtter eller andre ingredienser skal det smake hva det gir seg ut for å være. Likeledes er det viktig med en balanse mellom de ulike smakene, og at pålegget er passe søtt. Konsistensen skal være jevn, fin og myk slik at det er lett å smøre ut på skiva. Pris er ikke med i vurderingen.
Poeng
Påleggene er gitt poeng fra en til seks, der seks er best.
Alle priser er oppgitt per kilo
Les også:
Verdens beste kjøttpålegg lager du selv
Denne saken ble første gang publisert 29/01 2014, og sist oppdatert 28/06 2017.