Test av grillpølser:
Her er de beste grillpølsene
Grillpølser er den pølsetypen det selges aller mest av i dette landet. Her er årets test.
Vi starter med å minne deg om disse to triksene som garantert vil gjøre susen når du skal grille pølser. Skulle det mot formodning bli pølserester igjen kan du putte dem i denne supergode omeletten.
Vi har testet grillpølser, og da snakker vi ikke om alle pølser som kan legges på en grill, men om de pølsene som er produsert som en grillpølse. Det som er spesielt med denne produksjonsmåten er at en grillpølse produseres i en plasttarm. Når pølsa er ferdig, så fjernes denne tarmen. Det betyr: En grillpølse er en pølse uten skinn.
Fordelen med denne metoden er at pølsa er lett og billig å produsere. Beviset på det er når du kan få en kilo pølser til 19 kroner.
Alle typer grillpølser
I forrige test gjorde Gilde rent bord, Nå er det Coop og Nordfjord som har tatt første og andre plass. Ellers har vi testet alle variantene uansett om råvaren er rødt eller hvitt kjøtt. Ikke overraskende kommer mange av de pølsene som er laget av kylling og kalkun ganske dårlig ut, med unntak av Priors grillpølse som fikk terningkast fire.
Vi har testet grillpølsene etter disse kriteriene:
Utseende: Vi har vurdert hvordan pølsa ser ut utenpå og inni når du snitter den i to. Utenpå skal pølsa ha en fin, rødbrun farge, når den blir snittet skal den være jevn rødlig og jevn i strukturen. Er det ostebiter skal disse ikke være rennende og tyte ut.
Smak: Basiskrydderne i en grillpølse er pepper og muskat. I tilegg er pølsa røkt. Da er det viktig at det er balanse mellom smakene som krydderet og røykingen gir.
Er det tilsatt andre krydder, ost, bacon eller annet, skal det smake det som det gir seg ut for, og i passe mengde.
Enkelte tilsetningsstoffer kan også gi en fremmed smak hvis det brukes mye av det. Som for eksempel Lactat.
Konsistens: Å få riktig konsistens på pølser er ganske kompliserte greier. Her er det viktig at kverning og hakking og til slutt koking og røking har gått riktig for seg.
Er alt gjort riktig blir tyggemotstanden fast og god, og pølsa blir passe grov. Blir den derimot kvernet for lenge får pølsa mer konsistens av fromasj.
Er det ost i pølsa skal det være passe mengde, den skal være revet, og ikke i store terninger.
Om testen
Alle pølsene er vurdert blindt, og testen er gjort av Tore Teigen og Kjell Haavi, begge erfarne pølsemakere. Pølsene er vurdert ferdig grillet og gitt karakterer fra en til seks, der seks er best.
Les også:
Her er snacksen som er middagsmat
Alt du trenger å vite om grill
Her er oppskriften på grillet hamburger
Denne saken ble første gang publisert 19/06 2013, og sist oppdatert 28/06 2017.