Test av bacon
Vi har testet filetbacon
Her er test av tre typer filetbacon
Testpanelet:
Siv-Elise Friestad er butikkslaktemester og kaptein på kjøttbransjens elitelag. Hun er tidligere norgesmester i kjøttfag og har også vært deltager i VM i grilling i 2008 og 2010.
Tore W. Teigen er pølsemakermester og har 56 års erfaring fra kjøttbransjen. Han har vært fast dommer i bransjekonkurranser siden 1980. Han er også medforfatter av Den store pølseboka.
Denne testen er en del av vår store test av bacon (med mange overraskende resultater).
Det finnes tre produkter i denne klassen. Resultatene finner du nedenfor.
Hva er filetbacon?
Filetbacon lages av ytrefilet, mens vanlig bacon lages av sideflesket. Ellers er metoden som vanlig. Kjøttet saltes før det røykes.
Kort sagt er filetbacon magrere enne tradisjonelt bacon. (Det kan finnes unntak fordi fettranden som ligger på ytrefileten kan være med, men det hører til sjeldenhetene).
Les også:
Lars Barmens fløtegratinerte poteter