Terte med friske bær
Rachel Khoos terter med bær
Se så lett det er å lage dem.
Det var Rachel Khoo som ga oss den fantastiske sjokoladekaka som lages med ballonger. Og senere viste hun oss hvordan du lager gode spatzle (hva det er? Sjekk her.)
Bare for å ta det enkle først: En terte er altså et bakverk (av butterdeig) som, i motsetning til pai, ikke har lokk.
I utgangspunktet kommer ei terte (fransk tarte) både i søte og salte varianter. Quiche er et eksempel på en salt variant, men det blir mer og mer vanlig å forbeholde dette ordet til de søte variantene.
Terte fyllest oftest med er en eller annen krem, enten en smørkrem som i videoen, men vaniljekrem er minst like vanlig.
Fyllet er gjerne friske bær, men syltetøy brukes også.
Vi ser som regel for oss at tertene er små og runde. I følge det autoritative oppslagsverket Larousse Gastronomique kan de også være rektangulære. Deigen kan også gjøres fyldigere med mandler og for eksempel tilsettes kanel. En god idé er å glassere bunnen med aprikossyltetøy (eller noe annet du liker). Et lag med marengs er heller ikke uvanlig.
Rachel Khoos program
I dette programmet lager Rachel ikke bare terter. Det handler faktisk om fast food. Vi får et innblikk i hva som rører seg i Londons hurtigmatscene, og hvordan vi kan lage dette hjemme. Både karibisk jerk chicken, hamburger og sandwicher er på menyen.
Oppskriften på tertene finner du nedenfor. Og når du ser videoen får du lyst til å lage dem.
Les også:
Denne saken ble første gang publisert 04/02 2014, og sist oppdatert 26/06 2017.