Spagetti bolognese oppskrift
Din spagetti blir bedre på denne måten
Med noen få triks blir hverdagsmaten sunnere. Og bedre.
Takk og pris for spagettien! Hvordan hadde det vel gått med hverdagsmiddagen hvis skapet ikke til enhver tid inneholdt opptil flere pakker med den tørkede, italienske godsaken. Så anvendelig som den er, kan den i grunn brukes i uttallige middagsretter.
Spagettien kan, med stor glede, brukes i den enkleste av de enkle rettene - spagetti med hvitløk og chili eller sammen med en litt kraftigere fløtesaus og fine fiskebiter i en laksepasta.
Har du lyst til å lage din egen pasta? Den er perfekt i kombinasjon med én av Italias aller mest kjente sauser - pestoen. Den lager du enkelt og greit hjemme på eget kjøkken.
En annen klassisk italiensk kombinasjon er pasta og kjøttsaus. Den hjemmelagde lasagnen slår bestandig an. Jeg sørger alltid for å lage dobbel porsjon av lasagnen slik at vi har restemiddag dag nummer to. Kjøttdeig og spagetti er vel også én av de mest spiste hverdagsrettene rundt om i de norske hjem.
Litt sunnere spagetti bolognese
Når jeg lager bolognese, river jeg bestandig både løk, hvitløk og gulrøtter som jeg koker inn i sausen. Da får den en fyldigere og bedre smak, jeg kan redusere kjøttmengden noe og samtidig øke sunnhetsgehalten på sausen.
Ikke vær redd for å eksperimentere med andre grønnsaker også. Spinat, stangselleri, mais, paprika, squash - kommer du på flere? - og alle slags urter.
Da er det bare stas!
Kjøttsausen egner seg godt til nedfrysing, så kanskje du like godt skal lage dobbel porsjon når du først er i gang?
Les også:
Kule oppskrifter med kjøttdeig
Bare de flinke klarer denne quizen
Denne saken ble første gang publisert 16/01 2014, og sist oppdatert 26/06 2017.