Oppskrift på rognebærgelé
Slik lager du rognebærgelé
Lag rognebærgelé nå!
De henger i trærne og foreløpig er det liten kamp om de oransje bærene. Rognebær er ikke godt å spise rett fra treet. Det skal være sikkert.
Når det er sagt, så har rognebær noen veldig fine smakskvaliteter som kommer fram med litt behandling.
Les også: Legg sommeren på glass
Les også: Slik lager du perfekt risotto
Rognebærgelé
Det vanligste er å lage rognebærgelé. Den generiske oppskriften er temmelig enkel: Mål opp sukker, ha dobbelt så mye bær, og kok bærene i 30 minutter i dobbelt så mye vann som bær. Ha i gelatin og sett kaldt til det stivner. Hang du ikke med? Sjekk oppskriften nedenfor.
Les også: 40 oppskrifter med rips
Rognebærjuice
Det man fort oppdager på veien mot rognebærgelé er at rognebærsaft også er veldig godt! Kok for eksempel 500 gram rognebær i 1 liter vann i 20-30 minutter. Sil av og ha i 250 gram sukker. Saften er ferdig når sukkeret er oppløst.
Det er som veldig godt er å blande rognebærsaft med eplejuice. Det er ikke vanskelig å forestille seg at appelsinjuice, ananasjuice eller andre bærjuicer også vil fungere utmerket.
Visste du at rognebær ble brukt til
- å sette smak på øl
- som substitutt for kaffe
- å sette smak til likører
Rognebær er også fulle av C-vitaminer
Hva bruker jeg rognebærgelé til?
Det er tradisjon for å bruke rognebærgelé til vilt- og lammeretter.
Du kan selvsagt også bruke det som dessert, men da er det bedre om den ikke spiller hovedrollen. Den kan for eksempel serveres sammen med vaniljesaus.
Jeg har ikke prøvd, men det kunne vært morsomt å prøvd rognebærgelé i en ostekake.