Oppskrifter med pølser
Slik blir det morsomt med pølser
Gjør pølsemiddagen ny! Her er tipsene.
Har du pølser blir det middag! Jeg vil herved slå et lite slag for å bruke pølsene til litt mer enn det som er vanlig. Jeg tok en brainstorming - uten følge med voksen - og kom fram til følgende:
Forslag 1
Én idé er å la pølsene få være med på suppefesten. Om du lager en god løksuppe for eksempel, med smeltet ost og aller helst en skvett Madeira, er det morsomt å steke noen pølser og ha dem på toppen.
Forslag 2
Samme strategi kan du velge om du lager verdens raskeste ertesuppe (ti minutter!). Pølser smaker fortreffelig sammen med erter.
Forslag 3
Vichysoisse er et fancy ord for potetsuppe. Den som ikke har spist en vichysoisse har noe til gode her i livet. Og pølsene? De steker man ved siden av, kanskje sammen med litt bacon, og serverer til. Bruk gjerne denne grunnoppskriften.
Forslag 4
En annen variant er å lage potetmos først og spre den utover i en ildfast form. Skjær pølsene i skiver og dytt dem ned i potetmos. Ha på revet ost og gratinér det i ovnen. Servér gjerne med bakte grønnsaker eller en salat.
Mens jeg er i gang har jeg to forslag til:
Forslag 5
Lag en enkel linsesuppe ved å steke løk, hvitløk og stangselleri. Ha i vann og linser og la det koke til linsene er ferdig. Ha eventuelt i litt buljong. Jeg liker at det koker seg ganske tykt. Ha i steke pølser og - om du er i dét hjørnet - en klikk med rømme.
Forslag 6
Og så til slutt: Skru ovnen på full guffe. Del poteter i to, vend dem i olje, salt og rosmarin. Sett dem i ovnen, skru ned temperaturen til 200 grader og bak dem ferdig - det tar ca 45 minutter. Server potetene til stekte pølser med litt fantastisk aioli og noen grønnsaker.
Det er garantert mange som andre gode forslag til pølseoppskrifter. Ikke nøl med å bruke kommentarfeltet nedenfor!
Les også:
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 15/02 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.