Eyvind Hellstrøm tar knivbladet fra munnen
Skriver avslørende bok om Bagatelle
Eyvind Hellstrøm skriver om alle bagatellene som fikk det til å lukte svidd på gourmetrestauranten!
Norske amatørkokker kjemper denne våren om å bli best i TV3s «Masterchef» - og jurymedlem Eyvind Hellstrøm (61) er klar på hva det handler om.
Stresstest
- «Masterchef» er ensbetydende med en stresstest, forteller han til Her og Nå.
For den tidligere Bagatelle-sjefen er ikke stress et ukjent fenomen.
De senere år har restaurantdrift, bokskriving og TV-opptak fylt alle døgnets timer. Men han er ikke redd for å gape over mer.
- For meg har hele livet vært en stresstest, og sånn er det ennå. Men bank i bordet - jeg har aldri hatt magesår eller hjerteinfarkt.
Ingen ny restaurant
- Men det blir ingen retur til en travel restauranthverdag?
- Nei, jeg kan herved avkrefte at jeg skal åpne noen restaurant.
I stedet er han sulten på boksuksess.
Hellstrøm skriver om tiden på restaurant Bagatelle, som hadde siste servering rett før jul i fjor.
Sveaas-krangler
Det luktet svidd av de mange kranglene med Bagatelle-eier Christen Sveaas, men Hellstrøm vil ikke si så mye om hvorvidt han nå kvesser knivene før han skal skildre gammelt kok.
I stedet røper han at de daglige bagatellene skal krydres med personlige betraktninger.
- Det har jo vært halve livet mitt. Et hyggelig halvt liv. Boka kommer til å bli fylt med masse anekdoter, sier Hellstrøm.
Nye tider
- Noen kontroverser?
- Det vil være en fortelling om at det krever mye å drive en topprestaurant, svarer toppkokken. Han savner slett ikke hverdagen i restauranten, som oppnådde to stjerner i Michelin-guiden.
- Livet er helt vidunderlig nå. Jeg slipper å være bekymret for om folk kommer på jobb eller om de skal slutte. Nå er det nye tider. Å være på TV er krevende. Du skal levere hele tiden!
TV-AKTUELL: TV3 tirsdager og torsdager kl. 20.30
Denne saken ble første gang publisert 23/03 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.