Eyvind Hellstrøm tar knivbladet fra munnen

Skriver avslørende bok om Bagatelle

Eyvind Hellstrøm skriver om alle bagatellene som fikk det til å lukte svidd på gourmetrestauranten!

GRYTEKLAR: ¿ Boka kommer så snart jeg er ferdig med den, avslører Eyvind Hellstrøm.
GRYTEKLAR: ¿ Boka kommer så snart jeg er ferdig med den, avslører Eyvind Hellstrøm. Foto: Foto: Tom Hansen
Sist oppdatert
UTFORDRING: Jenny Skavlan og Eyvind Hellstrøm viser hva deltagerne i «Masterchef» vil få å bryne seg på utover våren.
UTFORDRING: Jenny Skavlan og Eyvind Hellstrøm viser hva deltagerne i «Masterchef» vil få å bryne seg på utover våren. Foto: Foto: Tom Hansen

Norske amatørkokker kjemper denne våren om å bli best i TV3s «Masterchef» - og jurymedlem Eyvind Hellstrøm (61) er klar på hva det handler om.

Stresstest

- «Masterchef» er ensbetydende med en stresstest, forteller han til Her og Nå.

For den tidligere Bagatelle-sjefen er ikke stress et ukjent fenomen.

De senere år har restaurantdrift, bokskriving og TV-opptak fylt alle døgnets timer. Men han er ikke redd for å gape over mer.

- For meg har hele livet vært en stresstest, og sånn er det ennå. Men bank i bordet - jeg har aldri hatt magesår eller hjerteinfarkt.

Ingen ny restaurant

- Men det blir ingen retur til en travel restauranthverdag?

- Nei, jeg kan herved avkrefte at jeg skal åpne noen restaurant.

I stedet er han sulten på boksuksess.

Hellstrøm skriver om tiden på restaurant Bagatelle, som hadde siste servering rett før jul i fjor.

Sveaas-krangler

Det luktet svidd av de mange kranglene med Bagatelle-eier Christen Sveaas, men Hellstrøm vil ikke si så mye om hvorvidt han nå kvesser knivene før han skal skildre gammelt kok.

I stedet røper han at de daglige bagatellene skal krydres med personlige betraktninger.

- Det har jo vært halve livet mitt. Et hyggelig halvt liv. Boka kommer til å bli fylt med masse anekdoter, sier Hellstrøm.

Nye tider

- Noen kontroverser?

- Det vil være en fortelling om at det krever mye å drive en topprestaurant, svarer toppkokken. Han savner slett ikke hverdagen i restauranten, som oppnådde to stjerner i Michelin-guiden.

- Livet er helt vidunderlig nå. Jeg slipper å være bekymret for om folk kommer på jobb eller om de skal slutte. Nå er det nye tider. Å være på TV er krevende. Du skal levere hele tiden!

TV-AKTUELL: TV3 tirsdager og torsdager kl. 20.30

Denne saken ble første gang publisert 23/03 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også