Skinke og grønnsaker på grillen
To meget gode alternativer til ventepølse
Omtrent like mye jobb som å åpne en pølsepakke.
Enten du skal i gang med et helstekt lammelår på grillen, eller om du skal grille en enkel biff har vi følgende forslag: Gi ventepølsa fri og disk opp med noe som er nesten like enkelt, men mye bedre.
Vi snakker om den supre kombinasjonen av grønnsaker og spekeskinke.
Her er to alternativer som begge er rullet i spekeskinke: potetsalat og grønnsakstrimler.
Forslag 1: Potetsalat og spekeskinke
Du er sikkert vant til potetsalat til grillmaten. Som tilbehør. Her kan du la den få hovedrollen i forretten. Den er rask å lage og alle liker den. Både store og små.
Potetsalaten
Selve potetsalaten lager du som en enkel variant: Poteter, rømme og finhakket purre. Skjær opp potetene i små terninger og kok dem til de er møre. Hell av vannet og ha i rømme og finhakket purre. Pepre. Potetsalaten skal ha en tørrere konsistens enn den du kjøper i butikken. Omtrent en halv boks rømme på fem middelstore poteter. Rør godt sammen
Rull sammen
Bruker du ferdig oppskåret skinke kan du legge to skiver sammen med god overlapp. Legg på en skje med potetsalat og rull sammen. Legg på grillen og pensle med en god olje. Stek på middels varme.
Forslag 2: Grønnsaksstrimler i skinke
Grønnsaker og skinke er en bra kombinasjon, akkurat som forskjellige grønnsaker går bra sammen. Her har du et utall av variasjonsmuligheter, men jeg har kombinert to garanterte vinnere: Squash og purre. Skjær squashen i rundt fem millimeter tykke strimler. Purren enda tynnere.
Lag en bunt
Bland strimlene og bunt sammen. Rull det inn i skinken. Bruker du ferdig oppskåret skinke kan du legge to skiver sammen med god overlapp. Legg på grillen og pensle med en god olje. Stek på middels varme til grønnsakene er møre.
Les også: