Skille eggeplommer fra eggehviter
Se det geniale trikset.
Skille eggeplommer og eggehviter - ja det er det mange som strever med.
De fleste har prøvd de ulike metodene:
- Knekke egget (så godt det lar seg gjøre) på midten og forsøke å helle av eggehvitene - for så (forhåpentligvis) å sitte igjen med plomma.
- Knekke egget i en hul hånd og sile eggehviten gjennom fingrene (husket jeg å vaske hendene skikkelig...?)
- Kjøpe en sånn dings som skiller eggeplomme og eggehvite (er de å få kjøpt lenger?)
Vel. Den tiden er over. Heretter er det bare å finne frem en tom plastflaske. Klem den lett sammen, sikt deg inn mot en eggeplomme - og så, når du har den på kornet - slipp opp - og VIPS! Så har du fanget eggeplommen. Det er bare å se videoen.
Hvorfor skille eggeplommer og eggehviter?
Eggeplommer og eggehviter har ulike egenskaper. For det første koagulerer de på ulike temperaturer. 62 grader for eggehviter og 68 grader for eggeplommer (som er så nærme den praktiske sannheten vi trenger å komme i denne omgangen - egentlig er det flere proteiner som koagulerer på ulike temperaturer - men, altså, nok om dét).
Har du lyst til å diskutere slik teknikker og andre ting om mat? Sjekk matforumet vårt!
Eggeplommer trenger du til å lage en rekke nydelige klassikere, som for eksempel:
Og, på samme måte, er eggehviter det du trenger når du skal lage følgende godsaker:
Vinnerkaken med marengs, banan og sjokolade (sjekk ut!)
Mange oppskrifter krever at du skiller eggeplomme og eggehvite, men bruker begge deler:
Éclairs - franske godsaker
île flottante - flytende øyer